Google introduceert de Pixel 3-serie op 4 oktober

Uit een bericht van Google valt op te maken dat de zoekgigant op 4 oktober de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL zal gaan lanceren. Al eerder werd deze datum genoemd in geruchten, maar nu worden deze geruchten ook bevestigd door de fabrikant zelf. De datum 4 oktober is door Google al vaker gebruikt om nieuwe producten aan te kondigen.

4 oktober

De datum 4 oktober is bij Google een belangrijke datum. Onder de naam ‘Made by Google’ wordt jaarlijks het evenement gehouden om nieuwe producten officieel te lanceren. Voor dit jaar kunnen wij dus de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL gaan verwachten. In een video vraagt Google aan Canadezen om deze nieuwe smartphone te testen. In deze zelfde video wordt ook de lanceerdatum van 4 oktober gemeld. Beide smartphones zullen op deze datum dus aan het grote publiek worden voorgesteld. De werkelijke beschikbaarheid van de smartphones zal doorgaans wel een maand later zijn. Het is wel goed mogelijk dat vanaf deze datum de smartphones gereserveerd kunnen worden. Normaal begint Google zelf met deze pre-orders, maar ook webwinkels zullen mogelijk pre-orders vanaf deze datum gaan accepteren. 

Pixel 3 en Pixel 3 XL

Over de specificaties van beide modellen is nog tamelijk weinig bekend. Toch is de verwachting dat de Pixel 3 de beschikking krijgt over een 5.4 inch touchscreen. De Pixel 3 XL krijgt een schermgrootte van 6.2 inch. Beide smartphones krijgen een camera aan de voorzijde die wordt bijgestaan door een sensor. Deze camera en sensor zitten bij de Pixel 3 XL in de notch verwerkt, terwijl dit bij zijn kleinere broer in de bovenste schermrand is verwerkt. Onderling zullen de verschillen in het camerawerk niet afwijkend zijn. Het vermoeden bestaat wel dat de Pixel 3 met wat minder krachtige hardware het moet gaan stellen ten opzichte van zijn grotere broer. Op 4 oktober zal hier eindelijk duidelijkheid in gaan komen. 

Voor welke prijs beide modellen uiteindelijk verkocht gaan worden is nog niet bekend. Wel zullen beide smartphones geleverd gaan worden met Android P. Dit besturingssysteem wordt waarschijnlijk deze maand nog gelanceerd.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.