Camera Go

Google Camera Go: lichtgewicht camera-app

De Google Camera-app werkt prima, maar hij neemt wel veel ruimte in op je telefoon. Google komt daarom met een lichtgewicht versie speciaal voor Android Go smartphones: de Google Camera Go.

Google Camera Go: licht maar hoge kwaliteit

Android Go is een lichtere versie van het reguliere besturingssysteem. Het is ontwikkeld voor de minder krachtige smartphones, die meestal ook minder opslagruimte hebben. De Google Camera Go app is hier ook op ingesteld. Hij houdt precies bij hoeveel opslagruimte er nog over is, zodat hij hier rekening mee kan houden. Daarnaast geeft de app je tips om extra opslagruimte te verkrijgen. Google geeft aan dat de Camera Go app niet alleen een fotofilter is, maar je telefoon voorziet van uitgebreide cameramogelijkheden. Het is een lichtgewicht app met een simpele interface, die toch kwalitatief goede foto’s maakt.

Erg gebruiksvriendelijk

De Camera Go app is zo gemaakt dat ook mensen die nooit eerder met een smartphone werkten hem zonder problemen kunnen gebruiken. Hoewel de app erg inzet op overzichtelijkheid, moet je niet inboeten wat betreft functies. Zo heeft hij onder andere een ingebouwde portretmodus. Daardoor kun je zelfs met de meest simpele, goedkope toestellen – in theorie – nog geweldige foto’s maken. De Nokia 1.3 is de eerste smartphone die de Camera Go app krijgt. Deze is vanaf april te koop voor 99 euro. In de toekomst komen daar nog meer Android Go smartphones bij. Android Go is volgens Google al op zo’n honderd miljoen smartphones actief.

Karolien Compiet

Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.