Google bevestigt per ongeluk de komst van de Pixel 3a-lijn

Afgelopen weken zijn er meerdere geruchten op het internet verschenen over de mogelijke komst van de Pixel 3a en Pixel 3a XL. Vooralsnog zijn het geruchten, maar de komst van de modellen is per ongeluk door Google nu zelf bevestigd. Kortstondig stonden de modellen vermeld in de Google Store waardoor het nu zeker is dat deze modellen hun intrede zullen gaan maken.

Benaming

Al even zijn de reacties rondom de naamgeving van deze goedkopere modellen een discussiepunt. De fabrikant gebruikt vissen als codenamen voor hun nieuwe modellen. Zo staan de Pixel 3a en Pixel 3a XL bekend onder de naam bonito en sargo. Deze codenamen zijn al eerder zo her en der opgedoken, maar de officiële naamgeving was tot op heden nog niet bevestigd. De Pixel 3a en Pixel 3a XL zullen toch echt op de markt verschijnen aangezien Google deze namen zelf kortstondig in hun Google Store heeft genoemd.

Dubbele fout

Je zou haast zeggen dat Google niet snel dezelfde fout zou maken. Toch had de fabrikant gisteren grote moeite om de naam geheim te houden. Tot tweemaal toe werden de Pixel 3a en Pixel 3a XL in de webshop genoemd.

De eerste keer dat de smartphone te vinden was was onder het kopje ‘Phone’. Op dit moment wordt de Pixel 2 niet meer actief verkocht in de webshop, maar wie hier op doorklikte kwam terecht op de pagina van de Pixel 3a. Ook hier prijkte het embleem van ‘Nieuw’ groot op de productpagina.

De tweede fout kon je vinden onder het kopje accessoires. Hier kon je op zoek gaan naar hoesjes voor de Pixel 3a. Op dit moment werkt niets meer van dit alles binnen de webshop en de fout was dan ook kortstondig. Toch was het lang genoeg om de fout te ontdekken.

Lancering

Momenteel is de fabrikant druk bezig met de voorbereidingen voor de lancering van beide modellen. Nu ook de voorbereidingen in de webshop worden getroffen zullen ook beide modellen spoedig gelanceerd gaan worden. Vlak na lancering zullen de orderboeken dan ook geopend gaan worden. In eerste instantie is enkel Amerika aan de beurt waarna spoedig ook Europa zal gaan volgen.

Volgende maand houdt Google een ontwikkelaarsconferentie. Het vermoeden bestaat dat de fabrikant hier de Pixel 3a en Pixel 3a XL zal gaan lanceren al is dit nog niet bevestigd door de fabrikant zelf.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.