Google verzameld enorm veel data vanaf jouw Android smartphone.

Google Assistent werkt na update niet meer

Sinds vandaag is er een grote stroom klachten op gang gekomen nadat mensen de befaamde woorden ‘OK Google’ niet meer konden gebruiken. Na een update lijkt de Google Assistant niet meer te werken. Dit wekt uiteraard veel frustratie op bij menig gebruiken van deze digitale assistent. Zeker bij diegene die het dagelijks gebruiken. Sinds kort is deze digitale assistent ook beschikbaar in het Nederlands, maar voor nu hebben wij er maar even kort van kunnen genieten.

Problemen

De eerste problemen werden deze ochtend gemeld en leek het eerst enkel om een paar gebruikers te gaan. Inmiddels is de groep gebruikers immens groot en lijkt het probleem ook onder alle fabrikanten te spelen. Veel gebruikers zijn waarschijnlijk achter het probleem gekomen toen ze de smartphone wilde ontgrendelen. Alhoewel de smartphone alsnog ontgrendelt kan worden door langer op de homeknop te drukken is het probleem vooral vervelend. De bekende ‘OK Google’ activatie is plotseling uitgezet. Er is momenteel ook geen mogelijkheid om deze te activeren. Op dit moment kan de Google Assistent enkel geactiveerd worden door de homeknop ingedrukt te blijven houden. Een handeling die het gebruik van Google Assistent dan weer omslachtig maakt.

Google is op dit moment op de hoogte van het probleem. Uiteraard is ook de zoekgigant op zoek naar een passende en snelle oplossing voor dit probleem. Alhoewel de veiligheid van het Android besturingssysteem niet in gevaar komt neemt Google het probleem wel zeer serieus. Binnen enkele dagen zal er dan ook een oplossing aangeboden worden, al dan niet met een update. Op dit moment is er nog geen concrete oplossing om Google Assistant volgens de traditionele manier werkend te krijgen. 

Google Assistent

Tot voor kort moesten wij in Nederland nog Engelse termen gebruiken om gebruik te maken van deze digitale assistent. Sinds kort is er dan ook gelukkig de Nederlandse versie beschikbaar. Op deze manier wordt het aansturen van een smartphone een stuk eenvoudiger. Zo kun je makkelijk een bepaalde handeling op de smartphone laten uitvoeren, maar je kunt ook met jouw stem een zoekopdracht ingeven. Veel gebruikers noemen de assistent een stuk slimmer in vergelijking met bijvoorbeeld Siri of Alexa. Hierdoor is de groep gebruikers in de afgelopen jaren sterk gegroeid. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.