Goedkoopste iPhone komt later, Apple Pencil van de baan

We moeten ons geduld nog even twee weken op de proef stellen, maar dan zal Apple zijn nieuwe generatie iPhone’s werkelijk presenteren. Er is al wel het nodige duidelijk geworden. Een bekende analist heeft nu zijn licht geworpen op de komende nieuwe iPhone’s. Het is interessant nieuws en geeft een goed beeld wat wij dit jaar kunnen verwachten vanuit Apple.

Apple Pencil

Eerder hadden wij een bericht online gezet waarin wij konden melden dat Apple Pencil op de nieuwe iPhone’s ondersteunt zou gaan worden. Volgens de analist wordt deze techniek echter niet ondersteund op de nieuwe generatie. Aan de ene kant is dit wellicht wel een logische keuze vanuit de fabrikant. De ondersteuning van Apple Pencil kan mogelijk op weerstand stuiten vanuit fabrikant zoals LG en Samsung. Vooral deze laatste fabrikant ligt al jarenlang in gevecht met Apple als het gaat om het kopieren van ideeën. Met de recente lancering van de Galaxy Note 9 met de S-Pen is het wellicht geen goed idee vanuit Apple om met de ondersteuning voor Pencil te komen op de iPhone’s. 

Voorspellingen

De analist heeft een kort overzicht gemaakt waarin duidelijk wordt wat de onderlinge verschillen zijn tussen de verschillende iPhone’s. Naast de schermgrootte zijn er onderling nog wel meer verschillen. Volgens de analist worden wel alle modellen geleverd met dezelfde A12-chipset. Eerder was nog het vermoeden dat het goedkopere LCD model uitgevoerd zou worden met een oudere chipset. 

De 5.8 inch en 6.5 inch OLED iPhone worden geleverd met 4 GB werkgeheugen. De 6.1 inch LCD iPhone wordt geleverd met 3 GB werkgeheugen. Dit goedkope model zal enkel leverbaar worden met opslagcapaciteiten van 64 GB en 256 GB. De overige modellen zullen ook beschikbaar komen met een 512 GB opslag. Zowel de 6.5 inch OLED als de 6.1 inch LCD zullen op een aantal markten beschikbaar komen als dualsim variant. In Nederland hoeven wij deze variant echter niet te verwachten. Voornamelijk op de Aziatische markt is een dergelijke combinatie erg populair. 

De iPhone’s met het OLED-scherm krijgen ook een dualcamera, terwijl de iPhone met LCD-scherm wordt geleverd met een enkele camera. Bij dit goedkopere model is de behuizing ook uit aluminium opgetrokken in plaats van roestvast staal. Zoals wij mogen verwachten is de accucapaciteit op de modellen met het OLED-scherm ook iets groter. Onder aan de streep zal dit echter qua standbytijd niet veel verschillen. 

Varianten

Zoals gezegd zullen de nieuwe iPhone’s in verschillende varianten beschikbaar komen als het al gaat om de opslag. Daarnaast zullen de iPhone’s met het OLED-scherm nog in drie kleuren beschikbaar komen. De goedkoopste versie komt mogelijk in vijf verschillende kleuren beschikbaar. Welke kleuren dit uiteindelijk zullen gaan worden is nog niet duidelijk en de meningen lopen hier ver over uiteen. 

Voor het goedkoopste model wordt een adviesprijs verwacht van rond de € 700,-. Wel moet hier de aantekening gemaakt worden dat deze later beschikbaar gaat komen door problemen in de productie. Een vertraging van een maand wordt zeker verwacht. De 5.8 inch OLED krijgt vermoedelijk een adviesprijs van ongeveer € 900,-, terwijl de 6.5 inch OLED iPhone met een adviesprijs zal starten van € 1000,-. Deze adviesprijzen zijn uiteraard op basis van de goedkoopste in de serie. Hoe meer opslag, des te hoger de adviesprijs wordt.

Over twee weken zal er meer duidelijkheid gaan komen in de nieuwe iPhone’s. Wij zullen de vorderingen uiteraard die dag op de voet volgen en direct verslag uitbrengen zodra alles duidelijk is. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.