Goede renders van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL staan online

Op het internet zijn renders verschenen van de Google Pixel 3 en de Pixel 3 XL. De renders geven ons een goed beeld wat deze nieuwe high-end smartphones van Google ons gaan bieden. Het bevestigd daarnaast enkele geruchten die wij al eerder hebben gedeeld. Veel opmerkelijke zaken zien wij niet terug en Google houdt zich wat dat betreft nog vast aan het oude principe. Hiermee worden de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL waardige opvolgers van de bestaande Pixel smartphones.

Renders

De renders geven direct een goed beeld welke richting de fabrikant op wil gaan met hun nieuwe generatie Pixel 3 en Pixel 3 XL smartphones. De Pixel 3 zal de Pixel 2 XL gaan opvolgen als wij naar het design kijken. Zo zien wij hier ook weer de stereospeakers aan de voorzijde terug. In tegenstelling tot zijn voorganger beschikt de Pixel 3 dit jaar over een tweetal camera’s aan de voorzijde. Hierbij is er een camera die de werkelijke foto maakt en de andere camera is mogelijk een sensor. Deze zelfde sensor is trouwens ook aanwezig op de Pixel 3 XL.

De verschillen bij beide modellen zijn duidelijk te zien. Waar de Pixel 3 een wat traditioneel design heeft komt de Pixel 3 XL met het notchontwerp. Aan de voorzijde wijken beide modellen dus van elkaar af, terwijl juist de achterzijdes vrijwel identiek zijn. Hiermee komt het ontwerp van zijn voorgangers weer overeen met deze nieuwe smartphones. Het vermoeden bestaat wel dat het metaal aan de achterzijde is vervangen door glas. Hierdoor wordt het mogelijk om de nieuwe Pixel smartphones draadloos op te laden. Aan de achterzijde zien wij ook een enkele camera terug die wordt ondersteund door een LED-flitser. Welke resolutie deze camera’s hebben is nog onbekend.

De Pixel 3 wordt mogelijk geleverd met een 5.4 inch touchscreen en de Pixel 3 XL wordt voorzien van een 6.2 inch scherm. Ondanks dat de schermen wel groter zijn zal de werkelijke afmeting van de smartphone amper groeien. Dit komt mede doordat de smartphones voorzien zijn van dunnere bezels.

Lancering

De nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL worden vermoedelijk op 4 oktober gelanceerd door Google. Op die datum houdt Google zijn jaarlijkse hardware-event. Hier worden de nieuwste producten en ontwikkelingen gepresenteerd. De introductie van deze smartphones is nog niet bevestigd, maar het lijkt ons sterk dat Google geen gebruik maakt van hun eigen evenement om deze smartphones te lanceren. De exacte details laten dus nog even op zich wachten, maar op 4 oktober zullen wij alles te weten gaan komen. Een zekerheid hebben wij wel, de Pixel 3 en Pixel 3 XL zullen gaan werken op Android P.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.