TCL

Gelekt: foto’s van TCL-smartphone met uitschuifbaar scherm

De Chinese fabrikant TCL zou werken aan een nieuw soort smartphone. Niet eentje die je kunt dubbelvouwen zoals bijvoorbeeld de Galaxy Z Flip, maar uitschuiven.

Nog niet officieel

Officieel is er nog niets bekend over deze telefoon. De afbeeldingen werden gelekt door CNET, maar TCL gaf hierop geen commentaar. Op het eerste zicht gaat het om een reguliere smartphone, met ‘normale’ afmetingen. Maar met een simpele beweging kun je hem dus dubbel zo groot maken en lijkt het haast een tablet. Hij klapt niet open, zoals je met een boek doet, maar je schuift het ene scherm achter het andere vandaan. Eerder zoals bij een tafel dus. Hoe dat uitschuiven precies werkt, dat is niet duidelijk.

Het roept natuurlijk de vraag op of de smartphone ingeschoven erg dik is of dat het scherm net fragiel wordt wanneer het is uitgeschoven. Wat je op de gelekte renders wel kunt zien, is dat de beelden op de twee schermen zonder onderbreking worden samengevoegd.

TCL

Prototype TCL smartphone

De planning van TLC was om een prototype van deze smartphone te tonen op de MWC techbeurs in Barcelona. Maar die werd afgelast vanwege het Coronavirus. Wanneer hij nu precies wordt voorgesteld is niet duidelijk, hierover liet TCL niets weten. Maar aangezien hij normaal al snel gepresenteerd zou worden – en het prototype dus waarschijnlijk klaar ligt – zal dit wellicht niet lang meer duren.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.