Gamingsmartphone Honor Play en Honor 9i gelanceerd

In alle stilte heeft Honor twee modellen gelanceerd. De gamingmarkt is booming en Honor wil hier graag deel van uitmaken. het was voor de fabrikant dan ook voldoende reden om een tweetal modellen op de markt te brengen om de mobiele gamer te voorzien. Dit heeft geresulteerd in de Honor Play en de goedkopere Honor 9i. Met deze gamingsmartphones heeft Honor een prijsdoorbraak weten te maken aangezien de zwaardere grafische processor veelal voor hogere prijzen zorgt.

Honor Play

Voor wie echt een goede gamingsmartphone zoekt is met de Honor Play aan het juiste adres. Deze Play wordt geleverd met de Kirin 970 chipset. Het moederbedrijf van Honor, Huawei, heeft de GPU Turbo ontwikkeld. Dit laatste zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de grafische prestaties van de Play. De smartphone is voorzien van een 6.3 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2280 x 1080 piels. Tijdens het gamen is geluid uiteraard ook erg belangrijk. Hiervoor is de Play voorzien van een geluidssysteem met 7.1 surround. Hierdoor wordt de beleving nog een stuk sterker. Aangezien de processor wel de nodige accu zal vragen is de Play voorzien van een zwaardere accu. Wij zien dan ook een 3750 mAh accu terug.

Voor het werkgeheugen heeft de Play standaard de beschikking over 4 GB en 64 GB opslag. Er komt ook een versie met 6 GB werkgeheugen echter blijft de opslag dan nog ongewijzigd. De Play wordt de eerste smartphone die standaard geleverd wordt met Android 8.1. Of een upgrade naar Android P is gepland is onbekend. Uiteraard kunnen wij ook het nodige camerawerk op de Play verwachten. Zo wordt de smartphone geleverd met een 16 megapixels selfiecamera. Aan de achterzijde zien wij deze camera ook weer terug, echter wordt deze nog bijgestaan door een 2 megapixels camera om de omgeving te herkennen.

Honor 9i

De 9i is ten opzichte van de Play een tandje kleiner. Deze beschikt over een 5.84 inch display. Desondanks blijft de maximale resolutie wel hetzelfde. De chipset verliest wel wat op deze nieuwe 9i. Zo wordt dit model geleverd met de Kirin 659 chipset. De camera aan de voorzijde blijft op de Honor 9i ongewijzigd. Aan de achterzijde treffen wij een 13 megapixels camera aan die wordt bijgestaan door de 2 megapixels camera. De 9i wordt standaard geleverd met Android 8.0 en heeft qua accu ook minder capaciteit. Door deze wijzigingen is de 9i dan ook de betaalbare variant van de Play. De Honor 9i komt beschikbaar in de kleuren blauw, paars en zwart.

Beschikbaarheid

Het is nog onbekend of beide modellen ook in Nederland beschikbaar gaan komen. Vooralsnog heeft Honor elk model ook in Nederland beschikbaar gesteld, dus wij gaan hier gemakshalve hier wel van uit. De Honor Play komt in twee kleuren beschikbaar. Dit zijn zwart/violet en zwart/rood. Deze laatste kleur betreft wel een speciale editie. De variant met 4 GB werkgeheugen heeft een adviesprijs van € 265,- en de versie met 6 GB heeft een adviesprijs van € 320,-. De Honor 9i krijgt een adviesprijs mee van € 185,- voor de 64 GB variant. Voor de 128 GB variant vraagt Honor € 225,-. De Honor 9i is vanaf morgen in China te bestellen. Vanaf 11 juni zal ook de Honor Play te bestellen zijn. Wanneer de smartphones ook in Nederland beschikbaar zijn is nog onbekend.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.