De Galaxy Z Fold 3 komt mogelijk met een kleinere accu.

Galaxy Z Fold 3 met kleinere accu

De aankomende Samsung Galaxy Z Fold 3 zal worden aangedreven door de Snapdragon 888-chipset, zegt bron IceUniverse. Het is daarnaast geen verrassing als je bedenkt dat de nieuwe opvouwbare versie naar verwachting hetzelfde zal kosten als de huidige Fold 2. Toch zit er nog wel een onaangename verrassing onder het gras.

Gewichtsbesparing

Ook zegt de bron dat het Galaxy Z Fold 3 13 gram lichter zal zijn dan de Z Fold 2 (die de weegschaal op 282 gram liet vallen). De gewichtsvermindering komt misschien van het nieuwe Armor Frame. Er gaan geruchten dat dit de naam zal zijn van een titanium of carbon fiber frame (die lichter zijn dan staal en zelfs aluminium). Een deel daarvan zou de kleinere batterij kunnen zijn (4.275 mAh, in plaats van 4.500 mAh) en het kleinere externe scherm (5,4 “, lager dan 6,23”, dezelfde beeldverhouding).

De gewichtsbesparing gaat dus ook ten koste aan mogelijk de accuduur van de opvouwbare smartphone. Het is echter wel bekend dat de Snapdragon 888 juist weer wat energiezuiniger is. Onder aan de streep gaat de Galaxy Z Fold 3 mogelijk dus net zo lang mee in vergelijking met zijn voorganger.

Verwachtingen

De nieuwe Galaxy Z Fold 3 (evenals de Galaxy Z Flip 3) zal echter naar verwachting waterdicht zijn, wat een beetje gewicht toevoegt. Dit worden de eerste opvouwbare smartphones met een waterbestendigheid. De vormfactor heeft meestal moeite met het tegenhouden van stof, laat staan ​​water. Hier heeft Samsung mogelijk dus een oplossing voor gevonden.

De Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 worden in juli verwacht. De indicaties tot nu toe zijn dat de twee nieuwe generatie opvouwbare displays zullen krijgen, met upgrades naar het Ultra Thin Glass (UTG) en misschien zelfs een overstap naar LTPO-panelen met een verversingssnelheid van 120 Hz. De Fold 3 ondersteunt ook een S Pen, maar heeft (net als de S21 Ultra) geen stylussleuf .

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.