Galaxy Z Fold 3 komt mogelijk met aangepaste S Pen

De S Pen krijgt vernieuwde techniek voor de Galaxy Z Fold 3.

Al eerder dit jaar werd gesuggereerd dat de huidige Galaxy Z Fold 2 met een S Pen geleverd zou worden. Dit gerucht kunnen wij inmiddels naar het land der fabelen verwijzen. Desondanks lijkt de komst van de S Pen naar dit specifieke model wel een wens te zijn van Samsung. De Galaxy Z Fold 3 wordt mogelijk daarom alsnog met een S Pen geleverd.

Andere techniek

De S Pen op de Galaxy Z Fold 3 zal echter in de basis wel anders zijn van opzet. Zo werkt de huidige stylus op basis van Electo-Magnetic Resonance (EMR). Kort en bondig betekent het dat juist het scherm voor de stroomvoorziening zorgt van de pen. Dit heeft weer het enorme voordeel dat de stylus geen accu aan boord heeft en hierdoor dus erg slank kan zijn.

Deze techniek lijkt vanzelfsprekend, maar toch overweegt Samsung om voor de Galaxy Z Fold 3 een nieuwe techniek in te zetten. Het gaat hierbij dan om Active Electrostatic (AES). Alhoewel de EMR-techniek sneller en accuraat werkt geeft dit wel weer problemen met de opvouwbare schermen. Het is juist dit laatste probleem waardoor de huidige opvouwbare smartphone alsnog niet met de befaamde stylus is geleverd.

S Pen op Galaxy Z Fold 3

Wanneer de S Pen daadwerkelijk op de Galaxy Z Fold 3 ingezet zal worden moeten wij serieus rekening houden met de vernieuwde techniek. Deze is wellicht niet zo snel en accuraat zoals wij het nu gewend zijn, maar er zijn ook weer enkele voordelen te benoemen.

De vernieuwde techniek zorgt er juist voor dat je daadwerkelijk beter kunt ‘aanstippen’ of afvinken. Dit kan zelfs bij deze techniek op de pixel nauwkeurig als het moet. De AES-techniek kan eveneens herkennen op de S Pen onder een bepaalde hoek staat. Hier kun je dus mogelijk nog wat functionaliteit aan toevoegen. Overigens wordt deze techniek al wel ondersteunt op verschillende andere tablets, maar dit is nog verre van goed te noemen. Op de Microsoft Surface Duo en de Apple iPad wordt de AES-techniek al wel ondersteunt en dat werkt gewoon een stuk prettiger volgens velen.

Integratie

Om de S Pen daadwerkelijk te kunnen laten functioneren op de Galaxy Z Fold 3 zijn er nog wat hordes te nemen. Op dit momenteel ligt het probleem vooral bij het type scherm en diens bescherming. Hierdoor kan de techniek momenteel zijn functie niet goed uitvoeren. Samsung is overigens niet de eerste fabrikant die met deze vraag worstelt. Inmiddels zijn LG Display en BOE bezig met de ontwikkeling van een opvouwbaar scherm op basis van de AES-techniek. De competitie ligt dus op de loer.

Volgens analisten zal Samsung serieus overwegen om het scherm te verdikken van 30 µm naar 60 µm. Deze verdikking zou bijdrage aan de bescherming van het scherm vanwege de druk van de pen op het scherm. Exacte details zijn hierover helaas niet bekend. Bij een verdikking van het scherm komt namelijk ook de flexibiliteit weer om de hoek kijken.

Het verhaal over de S Pen op de Galaxy Z Fold 3 krijgt ongetwijfeld weer een vervolg. Wij zullen deze ontwikkeling uiteraard op de voet volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Samsung Galaxy S21 komt onder andere in de kleuren wit en violet.

Samsung Galaxy S21 komt in 6 kleuren beschikbaar

Volgend bericht

OnePlus heeft de zeer betaalbare Nord N10 5G en de Nord N100 in Europa gelanceerd.

OnePlus Nord N10 5G & N100 zijn officieel

Gerelateerde berichten

Total
1
Share