Galaxy Z Flip 4 krijgt meer opslag en verwachte prijs

Samsung Galaxy Z Flip 4 krijgt meer opslag!

Hoewel we natuurlijk al lang weten (of in ieder geval sterk vermoeden) dat Samsung van plan is om in augustus een nieuw lid van de Galaxy Z Flip-familie te onthullen en het bekende ontwerp van dit Z Flip 4-model volledig werd onthuld rond een maand geleden vroegen we ons meestal af wat we precies konden verwachten in termen van opmerkelijke upgrades ten opzichte van de Z Flip 3 van vorig jaar.

Verschillende varianten

Je herinnert je dit waarschijnlijk niet meer, maar de originele Galaxy Z Flip werd begin 2020 verkocht in een enkele opslagconfiguratie van 256 GB, vermoedelijk vanwege de lage algemene vraag en een zeer uitdagend productieproces.

Beide problemen liggen nu duidelijk achter Samsung, en aangezien de Galaxy Z Flip 4 naar verwachting een grotere vraag zal genereren dan zijn toch al zeer succesvolle voorloper, is het volkomen logisch om over te stappen van de twee opslagmodellen van de Z Flip 3 naar een totaal van drie varianten.

In zijn topversie zal de Galaxy Z Flip 4 naar verwachting 512 gigabyte aan opslag bevatten, terwijl helaas (en niet verwonderlijk) een microSD-kaartsleuf ontbreekt. Deze opvouwbare smartphone zal dus het voorbeeld van de Z Fold 3 volgen, maar hoogstwaarschijnlijk niet genoeg hebben aan de 1TB-opslag die wordt geboden door de allerbeste en duurste versies van de bestaande Galaxy S22 Ultra en de aankomende Z Fold 4.

Natuurlijk wordt de Z Fold 3 niet geleverd met 128 GB aan opslagruimte, die de Galaxy Z Flip 4 in wezen gegarandeerd behoudt in zijn configuratie op instapniveau voor betaalbaarheidsdoeleinden.

De Galaxy Z Flip 4 zal waarschijnlijk ook vasthouden aan hetzelfde aantal 8 GB RAM als de Z Flip 3 in combinatie met zowel 128 als 256 GB opslagruimte. Ondertussen vermeldt SamMobile niets over deze mogelijkheid, dus we gaan gewoon door en speculeren zelf (gebaseerd op weinig meer dan een vermoeden) dat de 512 GB-variant tot dezelfde 12 gigabyte geheugen zou kunnen stijgen als de Z Fold 3 in beide 256 en 512 GB opslagconfiguraties.

Prijsstelling Galaxy Z Flip 4

Als we de huidige aannames van SamMobile als vanzelfsprekend beschouwen, is dit de meest waarschijnlijke prijsuitsplitsing op dit moment:

  • 128 GB – € 1099,-
  • 256 GB – € 1149,-
  • 512 GB – € 1199,-

Aan de andere kant zijn er nog steeds te veel onbekenden in de vergelijking om veel vertrouwen te hebben in een aantal vermoedelijke prijskaartjes, grotendeels gebaseerd op de geschiedenis van de Z Flip-serie.

Het “probleem” met te veel vertrouwen in de geschiedenis in dit geval is dat die geschiedenis vrij kort is en niet helemaal relevant voor de toekomst van de snelgroeiende opvouwbare categorie. Dit is een markt die op het punt staat volwassen te worden, wat betekent dat de prijzen snel kunnen dalen om apparaten zoals de Galaxy Z Flip 4 (en Z Fold 4) te helpen voor eens en voor altijd door te breken in de mainstream.

Noem ons gek, maar op basis van die factoren en een ietwat vage voorspelling van de bekende industrie-analist Ross Young een tijdje terug, is dit wat we momenteel verwachten (lees dromen) in termen van aanbevolen Galaxy Z Flip 4 5G US-prijzen. Deze liggen namelijk ongeveer € 50,- tot € 100,- lager.

De laatste bron houdt rekening met de bovengenoemde mogelijkheid van een RAM-upgrade van 8 naar 12 GB, en als het uiteindelijk werkelijkheid wordt (wat op dit moment duidelijk een enorme “als” is), zou deze prijsstructuur het vertrouwde ontwerp, grotendeels ongewijzigde camera’s, en hetzelfde oude primaire scherm is veel gemakkelijker te slikken, vooral met een groter omslagscherm en grotere batterij op de Galaxy Z Flip 4 in vergelijking met de Z Flip 3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Europese Unie wil dat alle smartphones voorzien worden van een USB-C aansluiting.

Officieel: Lightning-poort niet meer welkom in Europa

Volgend bericht
Deze nieuwe Android applicaties moet je direct verwijderen voor je eigen veiligheid.

Verwijder deze Android-apps voordat ze geld en data stelen

Gerelateerde berichten
Total
31
Share