Galaxy S22 Ultra is eigenlijk een Galaxy Note

De eerste renders van de Galaxy S22 Ultra zijn op het internet gedeeld.

Nu er geruchten de ronde doen of er een Galaxy Note 22 komt of dat de Galaxy S22 Ultra een ingebouwde S Pen zal bevatten, is de altijd betrouwbare leaker Steve Hemmerstoffer teruggekeerd met renders om alles te verduidelijken. Hier is onze eerste blik op hoe de Galaxy S22 Ultra eruit zou moeten zien.

Galaxy Note komt terug?

Deze Galaxy S22 Ultra- weergaven bevestigen recente geruchten over een vierkant ontwerp en maken duidelijk dat Samsung zich heeft laten inspireren door de schijnbaar stopgezette Galaxy Note-serie. De voorkant van het volgende Galaxy-vlaggenschip is een 6,8-inch scherm met aan weerszijden gebogen randen en extreem dunne randen. 

De kin is nog steeds iets dikker dan het schermrand boven, maar bij elke generatie zijn de verschillen nog minder opvallend. Bovendien, en ondanks het gebruik van een camera onder het paneel op de Galaxy Z Fold 3, behoudt de aanstaande Galaxy S22 Ultra het perforatiegat. Het is nu echter nog kleiner dan voorheen.

Het omdraaien van de smartphone is waar dingen bijzonder interessant worden. Eerder dit jaar  introduceerde Samsung zijn nieuwe ‘Contour Cut’-camerabult, maar minder dan twaalf maanden later lijkt de cameramodule te verdwijnen.

Het vervangen van een van de prototypes is een rare nieuwe P-vormige bult met vier camera’s, een laser-autofocussysteem en een LED-flitser. Een tweede prototype wijst op twee afzonderlijke verticale camerabobbels. Hemmerstoffer had geen specificaties om te delen, maar eerdere cameralekken hebben de binnenkant gedetailleerd beschreven.

Zoals de zaken er nu voorstaan, wordt verwacht dat de Galaxy S22 Ultra een hoofdcamera van 108 megapixels zal bevatten in combinatie met nog drie 12 megapixel-sensoren die respectievelijk fungeren als ultrabrede, 3x telefoto- en 10x periscoopschieters. Elk van die camera’s ondersteunt naar verluidt standaard optische beeldstabilisatie (OIS) en Samsung zal naar verwachting ook een camera aan de voorkant van 40 megapixels toevoegen voor de selfie-fanaten die er zijn.

Galaxy S22 Ultra als opvolger

Misschien wel het meest opwindende onderdeel van dit Galaxy S22 Ultra-lek is wat zich aan de onderkant van de telefoon bevindt – een speciaal S Pen-slot, iets dat tot nu toe exclusief voor de Galaxy Note is gebleven. De feature zal ongetwijfeld een welkome aanvulling zijn, en het geeft trouwe Samsung-klanten een ware opvolger van de Galaxy Note 20 Ultra , die oorspronkelijk in augustus 2020 werd uitgebracht.

De ingebouwde S Pen op de Galaxy S22 Ultra bouwt ook voort op de toezeggingen van Samsung dit jaar. Het voegde S Pen-ondersteuning toe aan de Galaxy S21 Ultra en bracht speciale hoesjes uit die de stylus konden dragen. De Galaxy Z Fold 3 ondersteunt ook de stylus, waarbij Samsung opnieuw speciale hoesjes uitbrengt. Geen van de inspanningen van dit jaar kwam echter overeen met de naadloze integratie van een ingebouwde S Pen op de Galaxy Note-lijn.

Wat nog meer te verwachten

De onderkant van de Galaxy S22 Ultra is de thuisbasis van een USB-C-poort, luidspreker en microfoon. Dat komt bovenop de eerder genoemde S Pen. Als je aan de rechterkant van de telefoon omhoog gaat, zie je een aan / uit-knop en een volumeknop.

De bovenkant is de thuisbasis van een andere microfoon en de allerbelangrijkste simkaartlade, terwijl de linkerkant van de telefoon kaal is. Het framemateriaal is niet gedetailleerd, maar het is vermoedelijk uit aluminium gesneden.

Wat de binnenkant betreft, wordt verwacht dat Samsung de Galaxy S22 Ultra zal uitrusten met de Snapdragon 898 in de VS en de inlandse Exynos 2200 met een AMD GPU in Europa en andere internationale markten. Er zit ook een 5.000 mAh-batterij op de kaarten. Dat is even groot als de S21 Ultra-batterij en is behoorlijk indrukwekkend, aangezien de S Pen meestal tot een kleinere accu leidt.

Wijziging modelnamen

Twitter-leaker Chun beweert dat Samsung intern discussieert over het aanpassen van zijn vlaggenschip-smartphone-branding om de positionering van zijn aankomende apparaten beter weer te geven en wat een uniforme Galaxy S- en Galaxy Note-serie lijkt te zijn.

Om in te gaan op de merkdetails, gaat het gerucht dat hoewel het Galaxy S22-basismodel die naam gaat gebruiken, de smartphone die momenteel bekend staat als de Galaxy S22+ in de schappen zal komen als de Galaxy S22 Pro.

Om samen te vatten, hier is hoe de geruchten Galaxy S22-branding eruit zou zien:

  • Galaxy S22
  • Galaxy S22 Pro (momenteel bekend als Galaxy S22+)
  • Galaxy Note 22 Ultra (momenteel bekend als Galaxy S22 Ultra)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung Galaxy A13 wordt de goedkoopste 5G smartphone.

Samsung Galaxy A13 wordt de goedkoopste 5G-smartphone

Volgend bericht
De Galaxy S21 en S21+ zijn nu eindelijk officieel.

Samsung Galaxy S21 FE 5G wordt mogelijk geannuleerd

Gerelateerde berichten
Total
4
Share