De 3.5mm jackplug komt mogelijk terug op de Samsung Galaxy S21.

Galaxy S21 komt met nieuwe chip en snelladen

Een betrouwbare bron heeft inmiddels meer informatie over de Galaxy S21. In ons vorige artikel was er nog twijfel over de naam, maar de bron weet te melden dat het wel de Galaxy S21 wordt. Er is hier ook een goede reden voor. Het nieuwe model zal een verbeterde versie van de bestaande S20 worden. Er zullen dus geen grote wijzigingen worden doorgevoerd, aldus de bron.

Verbeterde camera

De pijlen worden nu even gericht op de Galaxy S21 Ultra. In het huidige model kun je optimaal gebruik maken van de 108 MP hoofdcamera. Hierbij maakt Samsung gebruik van de ISOCELL Bright HM1. Deze camera-unit zal niet meer ingezet worden op het nieuwe model. In plaats hiervan zal men een verbeterde versie inzetten.

Deze verbeterde versie moet onder andere verschillende schoonheidsfouten oplossen. Daarnaast biedt de verbeterde camera-unit meer opnamemogelijkheden. Exacte details over de camera ontbreekt vooralsnog.

Galaxy S21 wordt verbeterd

Samsung ziet de Galaxy S20 als een goede leerschool. Op basis van de feedback van gebruikers wil men daarom ook de Galaxy S21 lanceren. Alle fouten en kritische punten moeten in dit nieuwe model zijn weggepoetst. In de wandelgangen wordt het model dan ook ‘Project U’ genoemd. Alles draait om de eindgebruiker (U).

Om de verbetering verder door te voeren zal de Galaxy S21 de beschikking krijgen over de nieuwe Exynos 1000 chipset. Deze wordt volgens het 5nm procedé geproduceerd. Volgens kenners moet de chipset de snelheid kunnen behalen van de Snapdragon 875 chipset.

Nieuwe features

Volgens bronnen zal de Galaxy S21 Ultra gebruik maken van een 60W snellaadtechniek. Hierdoor kan het absolute vlaggenschip in een korte tijd weer worden volgeladen.

Daarnaast zou Samsung bij Qualcomm hebben aangeklopt voor hun in-display vingerafdrukscanner. Mogelijk dat hier dus ook een wijziging in wordt aangebracht om de precisie verder te verbeteren. Het gaat hierbij om de 3D Sonic Max. Deze scanner is 17x groter in vergelijking met de scanner die de fabrikant momenteel gebruikt. Volgens Qualcomm is deze scanner ook nog een stuk preciezer en eenvoudiger in gebruik.

In de aankomende maanden zullen er ongetwijfeld meer berichten over de Galaxy S21 naar buiten komen. Wij volgens deze ontwikkelingen uiteraard op de voet.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.