Galaxy S11 krijgt magnifieke zoommogelijkheden dankzij Space Zoom.

Galaxy S11 komt met grotere accu met ‘Space Zoom’

Als wij terugkijken naar de afgelopen maanden heeft Samsung enkele dingen consequent doorgezet. Zo is de accucapaciteit flink vergroot en hebben de cameramodules een flinke upgrade gekregen. Nu lijkt de Galaxy S11 ook weer te kunnen rekenen op een grotere accu en wordt de cameramodule tot het uiterste gedreven in deze nieuwe smartphone.

Grotere accu voor de Galaxy S11e

Eerder deze maand werd er door een Koreaanse website een nieuwe accu in de databanken teruggevonden onder artikelnummer EB-BG980ABY. De getoonde informatie in deze databank is echter summier. Zo beschikt de accu over een capaciteit van 14.36Wh en werkt deze op 3.85 volt. Wanneer je deze cijfers naar wat mee begrijpelijke taal omzet beschikt deze accu over een capaciteit van ergens tussen de 3800 mAh en 3900 mAh. Ten opzichte van de Galaxy S10e kan de nieuwe Galaxy S11e in ieder geval op een flinke upgrade rekenen.

Ondanks dat de Galaxy S11e op een grotere accu kan rekenen zijn er wel wat zaken die de accu parten spelen. Zo wordt de 5G-modem wel het grootste probleem. Deze modem zal meer stroom vragen in tegenstelling tot de energiezuinige 4G-modems die wij nu kennen. De Galaxy S11 komt mogelijk ook met een hogere verversingsfrequentie, al lijkt de Galaxy S11e hier niet van te gaan profiteren. Als dit wel zo is zal dit direct invloed hebben op de accu.

Accu’s voor de Galaxy S11 en Galaxy S11+

Ook deze modellen kunnen op een flinke upgrade rekenen. Uiteraard speelt de komst van de 5G-modem hier een belangrijke rol in. De Galaxy S11+ kan mogelijk de beschikking krijgen over een 5000 mAh accu. Deze accu zal daarnaast ook de hogere verversingsfrequentie om zijn oren krijgen. Hierdoor zal de standbytijd van de accu een stuk lager liggen dan wat je normaal mag verwachten van een dergelijk grote accu. Andere geruchten suggereren dat de Galaxy S11+ mogelijk met een groter scherm op de markt zal brengen. Je mag de optelsom verder afmaken om de conclusie te trekken dat deze 5000 mAh accu dan geen overbodige luxe is.

Over de accu van de ‘standaard Galaxy S11‘ is nog weinig tot zelfs niets bekend. Wij gaan hier nu voorzichtig van uit dat deze over een 4200 tot 4400 mAh accu zal beschikken. Ook dit model beschikt immers over enorme verbeteringen en 5G-ondersteuning. Hierdoor is de fabrikant wel genoodzaakt om de accu te vergroten.

Hubble en Space Zoom

In de wandelgangen wordt de cameramodule van Samsung ook wel Hubble genoemd. Inderdaad, de camera is vernoemd naar de Hubble telescoop van NASA. Wij hebben hier tot op heden nog weinig aandacht aan geschonken, aangezien deze naam zomaar was genoemd. Zonder gefundeerde reden kunnen wij ook niet aannemen dat dit werkelijk zo is. Vandaag is het echter duidelijk geworden dat deze naam mogelijk wel klopt. Gisteren heeft Samsung namelijk het handelsmerk Space Zoom geregistreerd. Dit laatste refereert uiteraard direct naar de Hubble.

Verdere details over dit handelsmerk ontbreken nog, maar je mag gerust aannemen dat de zoomcapaciteiten van de Galaxy S11 magnifiek zullen zijn. Zo is het inmiddels bekend dat Samsung nieuwe cameramodules klaar heeft met sensoren van 64 megapixels en 108 megapixels. Dankzij ‘pixel combine’ rollen hier 16 megapixels of 27 megapixels foto’s uit. Samsung gebruikt de modules tot op heden nog niet in eigen smartphones, maar de Galaxy S11 wordt mogelijk wel de eerste. In combinatie met de krachtige software kunnen de ingezoomde foto’s zomaar van sterk verbeterde kwaliteit zijn.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.