Galaxy S11 camera’s krijgen significante verbeteringen

Galaxy S11 krijgt magnifieke zoommogelijkheden dankzij Space Zoom.

Al eerder was er de nodige informatie gelekt over de camera’s op de Galaxy S11. Tot dan was er nog tamelijk weinig bekend over de mogelijkheden met deze camera’s. Vandaag zijn er meer details kenbaar gemaakt. Hierdoor krijgen wij een beter beeld wat wij kunnen verwachten van de camera’s op de aankomende Galaxy S11.

Opname in 8K-resolutie

Een belangrijke stap voorwaarts is de ondersteuning van de tamelijk nieuwe 8K resolutie. In de broncode van de One UI 2.0 beta 4 Samsung Camera app wordt gesproken over de ondersteuning van deze resolutie. Hierdoor wordt het mogelijk om video’s op te nemen in een 8K resolutie bij 30 frames per seconde. Dit is al een behoorlijk verschil als je dit vergelijkt met de huidige Galaxy Note 10. Dit model kan video’s opnemen in maximaal 4K met 30 of 60 fps.

Naast dat de nieuwe resolutie in een broncode wordt vermeld zijn er ook nog andere redenen om aan te nemen dat dit klopt. Recentelijk werd de veel krachtigere Exynos 990 chipset aangekondigd. Deze nieuwe chipset moet deze resolutie ook ondersteunen. Om in deze resolutie te kunnen filmen is er wel een camera nodig die ook minimaal 33 megapixels is. Sinds enkele jaren gebruikt Samsung dezelfde 12 megapixels camera. Deze heeft zijn dienst goed bewezen, maar voor het opnemen in 8K is deze simpelweg niet goed genoeg. De komst van de 108 megapixels camera lijkt dus steeds meer een feit te worden.

Nieuwe camerafeatures op de Galaxy S11

Naast de opname in 8K zijn er ook nog een hoop andere nieuwe features die wij kunnen verwachten rondom de nieuwe camera’s op de Galaxy S11. Een belangrijke nieuwe feature is onder andere ‘Single Take Photo’. Hierbij kunnen er een serie foto’s of korte video’s voor gedurende 15 seconden gemaakt worden om zo een moment goed te kunnen vastleggen. De camera app zal daarnaast zeggen wanneer je te snel of te langzaam beweegt. Uiteindelijk kunnen alle foto’s via de reguliere Gallery applicatie bekeken worden.

Een andere leuke en nieuwe feature wordt ‘Director’s View’. Hiermee wordt het mogelijk om de focus ergens op vast te leggen. Het moet dan ook nog eens mogelijk zijn om iemand of iets in de close-up te zetten. Hierdoor zullen vermoedelijk meerdere camera’s tegelijk hun werk moeten doen om dit goed voor elkaar te krijgen.

De derde feature is ‘Night Hyperlapse’. Veel details over deze speciale modus zijn nog niet bekend. Vermoedelijk zal het een combinatie zijn van de ‘Night Mode’ en ‘Hyperlapse’. De uitkomst laat zich dan al raden.

Het wordt daarnaast mogelijk om binnen de camera app zelf filters in te stellen. Deze filters zullen dan gebruikt worden bij iedere andere foto die hierna mee wordt gemaakt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zelf de helderheid van foto’s makkelijk instellen en opslaan als een custom filter.

Wijzigingen camera

Het is duidelijk dat Samsung rondom de camera’s op de Galaxy S11 veel werkt verricht. Het lijkt er dan ook sterk op dat hier nu de focus op ligt. Op dat gebied zullen wij dan ook bij de lancering het nodige te weten komen. Het lijkt er in ieder geval op dat de nieuwe Galaxy S11 op dat gebied goede sprongen zal maken ten opzichte van hun bestaande aanbod en de concurrentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Sony zal in 2020 vol inzetten op 5G.

Roadmap van Sony toont 7 nieuwe smartphones in 2020

Volgend bericht

De opvouwbare smartphone van Xiaomi krijgt 2 scharnierpunten.

Patent toont mogelijk de opvouwbare smartphone van Xiaomi

Gerelateerde berichten

Total
1
Share