Galaxy S10, S10+ en S10e gelanceerd

Na maanden van geruchten heeft Samsung eindelijk hun nieuwe Galaxy S10-serie gelanceerd. Veel informatie over de modellen waren op voorhand al gelekt. Toch kunnen de geruchten nu eindelijk ook omgezet worden naar harde feiten. Zoals eerder vermeld zal de nieuwe Galaxy S10e de goedkoopste versie worden van het trio. De nieuwe Galaxy S10+ zal de grootste en duurste versie van het trio worden.

Na maanden van geruchten heeft Samsung eindelijk hun nieuwe Galaxy S10-serie gelanceerd. Veel informatie over de modellen waren op voorhand al gelekt. Toch kunnen de geruchten nu eindelijk ook omgezet worden naar harde feiten. Zoals eerder vermeld zal de nieuwe Galaxy S10e de goedkoopste versie worden van het trio. De nieuwe Galaxy S10+ zal de grootste en duurste versie van het trio worden.

Verschillen

Voor wat betreft de formaten is de nieuwe generatie Galaxy S-serie niet enorm gegroeid. In de afbeelding, boven aan dit artikel, is duidelijk te zien dat de smartphones daarin vrijwel geen verschillen kennen. Het is wel direct duidelijk dat de schermen gegroeid zijn. In plaats van een bezel aan de bovenzijde is er nu een scherm te zien. De camera heeft zijn plek gevonden in een gat in het scherm. Bij de Galaxy S10 hebben wij het over een enkel gat, terwijl de Galaxy S10+ een groter gat heeft om twee lenzen aan de voorzijde te kunnen behuizen. Onderling verschillen beide modellen dan ook nog vanwege de grootte van het scherm.

Camera

Zowel de Galaxy S10 als de Galaxy S10+ krijgen aan de achterzijde dezelfde camera’s mee. De hoofdcamera beschikt over een maximale resolutie van 12 megapixels. Voor de telelens heeft Samsung wederom gekozen voor een 12 megapixels sensor. Voor de ultrabreedhoeklens is er gekozen voor een 16 megapixels sensor. De eerste twee camera’s beschikken daarnaast ook over optische beeldstabilisatie.

Processor

Samsung stopt zijn Exynos 9820-soc in de nieuwe topmodellen. Die soc presenteerde de fabrikant vorig jaar en wordt op 8nm gemaakt. De chip is opgebouwd uit drie clusters en heeft twee Exynos M4-cores, die volgens Samsung tot twintig procent sneller zijn dan de M3-cores. De andere twee clusters bestaan uit twee ARM Cortex-A75-cores en vier Cortex-A55-cores. Ook heeft de soc een npu voor het versnellen van machinelearning. Andere fabrikanten hebben al langer zo’n neural processing unit in hun socs. Huawei heeft dat sinds de Kirin 970 en Apple sinds de A11 Bionic. Huidige Qualcomm-socs hebben dat nog niet, maar in de komende Snapdragon 855 zit ook een chip voor ai-versnelling.

Het modem dat is geïntegreerd in de Exynos 9820-soc heeft geen 5g-ondersteuning, maar ondersteunt wel hogere 4g-snelheden dan het modem in de Exynos 9810 van de S9-toestellen. Het gaat om een theoretische maximale downloadsnelheid van 2Gbit/s en 316MBit/s upload. In de specificaties van de Galaxy S10 noemt Samsung een maximale uploadsnelheid van 150Mbit/s.

De Samsung Galaxy S10-toestellen zijn de eerste smartphones met wifi 802.11ax-ondersteuning. Het zijn ook de eerste clients die overweg kunnen met de nieuwe wifi-standaard. Om daar gebruik van te maken is ook 802.11ax-router nodig, daarvan zijn er inmiddels een aantal te koop. De maximale wifi-snelheid van de S10-toestellen is op papier 1,2Gbit/s, zowel download als upload.

Galaxy S10e

Naast de S10 en S10+ introduceert Samsung een derde model, de S10e. Dit is een goedkopere uitvoering, met een kleiner scherm dat een lagere resolutie en geen gebogen randen heeft. Ook heeft de S10e geen vingerafdrukscanner achter het scherm, maar een regulier exemplaar die in de zijkant van de behuizing is verwerkt. De Galaxy S10e heeft twee in plaats van drie camera’s aan de achterkant, de camera met telelens ontbreekt.

Galaxy S10 5G

Naast de eerder genoemde modellen zal Samsung ook een 5G-versie op de markt brengen van de Galaxy S10. Het model krijgt een scherm mee van 6.7 inch en hiermee is het direct ook de variant met het grootste scherm. Daarnaast kun je nog rekenen op een extra camera en extra accucapaciteit. Vooralsnog hoeven wij niet te rekenen op de komst van deze nieuwe smartphone in Nederland. De fabrikant heeft gekozen voor een samenwerking met enkele andere Europese landen. Welke adviesprijs dit model mee zal krijgen is nog niet bekend. Wanneer het model beschikbaar komt is ook nog niet helemaal duidelijk.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 8 maart zijn Samsungs nieuwe Android-topmodellen verkrijgbaar. Van de reguliere S10 komen er twee varianten, met 128GB of 512GB flashopslag en adviesprijzen van 899 en 1149 euro. De S10+ komt in drie smaken uit, met prijzen van 999, 1249 en 1599 euro. De duurste versie heeft 12GB ram en 1TB flashopslag. Van de S10e verschijnt één versie, met 6GB ram en 128GB flashopslag, voor 749 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Galaxy Fold in september in de winkels

Samsung lanceert de Galaxy Fold

Volgend bericht
Volgens T-Mobile wil de provider eind volgend jaar al een landelijk dekkend 5G-netwerk in de lucht hebben. Het eerste experimentele 5G-netwerk zal dit jaar in Den Haag online gaan. De provider maakt hierbij gebruik van de 700 mHz frequentie. Deze frequentie wil de provider uiteindelijk in heel Nederland gaan gebruiken.

T-Mobile wil volgend jaar een landelijk 5G-netwerk lanceren

Gerelateerde berichten
Total
1
Share