De Exynos 992 zal mogelijk zijn intrede maken in de Galaxy Note 20.

Galaxy Note 20 Plus camera wordt beter dan de S20-serie

Een doorgaans goed geïnformeerde bron weet te melden dat de camerasetup op de Galaxy Note 20 Plus flink verbeterd wordt. Hierbij wordt de vergelijking gemaakt met de bestaande S20-serie. De bron heeft de beschikking over de cameraspecificaties waardoor de vergelijking makkelijk gemaakt kan worden.

108 MP Galaxy Note 20 Plus

De cameraspecificaties zijn verspreid door de Twitteraar IceUniverse. Wel vaker wist hij details te melden over bepaalde smartphones. Vaak genoeg had hij het bij het rechte end, maar zo nu en dan zat hij er ook flink naast. De gelekte cameraspecificaties moeten wij vooralsnog even met een korrel zout innemen.

Voor wat er nu bekend is beschikt de Galaxy Note 20 Plus over een drietal camera’s aan de achterzijde. De ISOCELL Bright HM1 uit eigen fabriek zal de rol gaan spelen als hoofdcamera. Dit is dezelfde 108 MP hoofdcamera die wij al eerder tegenkomen op de S20 Ultra. Het is juist deze camera die momenteel nog wel wat problemen kent. Vooral wanneer er objecten van dichtbij gefotografeerd worden heeft de lens moeite om te focussen. Ondanks enkel updates lijkt het probleem nog niet helemaal verholpen te zijn. Wij hopen van harte dat de Galaxy Note 20 Plus dit probleem niet meer ervaart.

Opmerkelijk genoeg zou de fabrikant gekozen hebben voor een reguliere laser autofocus. Met deze stap nemen ze dus afscheid van de vaak snellere Time-of-Flight sensor. Wellicht zit hier de kern van het probleem met betrekking tot het scherpstellen van foto’s. In dat geval kunnen wij de wisseling ons goed voorstellen.

Andere camera’s

Zoals eerder vermeld zal de Galaxy Note 20 Plus de beschikking krijgen over een drietal camera’s. Hier zal onder andere nog een 12 MP ultrabreedhoeklens zijn werk gaan doen. Deze lens is eveneens verbeterd aldus de Twitteraar. Deze camera zou overdag maar vooral in het donker betere foto’s maken dan de groothoeklens van de Galaxy S20-serie en kan filmen in slow-motion.

De andere camera betreft wederom de veelbesproken zoomcamera. Hier lijkt Samsung ook aan de veilige kant te willen blijven. Bij de S20 Ultra kun je tot maximaal 100x zoomen, maar hierbij is de kwaliteit enorm slecht. Op de Galaxy Note 20 Plus heeft men daarom de 48 MP camera verruild voor een 13 MP exemplaar met maximaal 50x zoom. Deze lens zou onder meer de nachtmodus beter ondersteunen.

Lancering

Het is nog onduidelijk wanneer de Galaxy Note 20 Plus zijn debuut zal maken. De verwachting is dat dit ergens in augustus zal gebeuren. Dit komt dan overeen met de lancering van de vorige generatie Note’s. Vermoedelijk zullen deze high-end smartphones sowieso gaan werken met een 120 Hz scherm. Het is echter onduidelijk of de Galaxy Note 20 Plus daadwerkelijk standaard met Android 11 geleverd zal worden. Recentelijk heeft Google namelijk de lancering van deze versie uitgesteld naar juli.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.