De Exynos 992 zal mogelijk zijn intrede maken in de Galaxy Note 20.

Galaxy Note 20 krijgt grotere accu en nieuwe vingerscanner

We zullen nog even op de komst van de Samsung Galaxy Note 20 moeten wachten. Dit model wordt pas in augustus daadwerkelijk verwacht. De geruchten rondom dit absolute topmodel gaan al enkele maanden rond. De informatie lijkt steeds concreter te worden. Zo weten bronnen nu te melden dat de smartphone over een grotere accu zal gaan beschikken alsmede over een nieuw type vingerafdrukscanner.

Grotere accu Galaxy Note 20

De uitspraken over deze twee elementen komen vanuit een compleet onverwachte hoek. Desalniettemin moeten wij de bron serieus nemen. De persoon in kwestie is Ross Young. Hij is CEO van het adviesbureau Display Chain Consultants en werkt erg nauw samen met Samsung. In een gesprek met Greggles TV spreekt hij openhartig over de Galaxy Note 20.

Exacte details over de accu heeft Young zelf nog niet. Wel moeten wij volgens hem rekening houden met een accucapaciteit van tussen de 4000 mAh en 5000 mAh. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Deze heeft momenteel de beschikking over een ‘schamele’ 3500 mAh. Hij voegt er daarnaast aan toe dat de Galaxy Note 20 Plus de grootste accu zal krijgen van het nieuwe duo. Dit is wat ons betreft niet echt nieuws te noemen, maar alsnog wel leuk om te melden.

Andere details

Naast de details over de accu weet Young ook te melden dat de Galaxy Note 20 de beschikking zal krijgen over de nieuwe Sonic Max-vingerafdrukscanner. Deze vingerafdrukscanner kan bijvoorbeeld twee vingers tegelijk lezen. Daarnaast werkt de scanner een stuk nauwkeuriger in vergelijking met zijn voorganger.

De insider weet tevens te vermelden dat er op het gebied van de selfiecamera niets zal wijzigen. Deze blijft gehandhaafd zoals wij deze al gewend zijn op de Galaxy Note 10. Het scherm zelf wordt een 6.42 inch scherm, terwijl de Galaxy Note 20 Plus een schermafmeting heeft van 6,87 inch.

Lancering

Er zullen verschillende modellen beschikbaar komen. Het absolute topmodel krijgt maar liefst 16 GB werkgeheugen aan boord. Hoeveel opslag dit model dan aan boord heeft is nog niet bekend. Young geeft aan dat de Galaxy Note 20 in augustus gelanceerd zal worden waarna de eerste leveringen in september zullen plaatsvinden.

De maand van lancering is al vaker rond gegaan. In dat opzicht verteld de insider ons dus niets nieuws. Dat de leveringen in september zullen plaatsvinden lijkt een hint te zijn naar een lancering eind augustus. De insider heeft helaas geen historie van eerdere lekken en wij moeten deze informatie wellicht met een korreltje zout innemen. Toch is het allemaal niet ondenkbaar wat hier gesteld wordt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.