De Exynos 992 zal mogelijk zijn intrede maken in de Galaxy Note 20.

Galaxy Note 20 komt wellicht met snellere Exynos 992 chipset

Normaal gezien gebruikt Samsung de meer bekendere Snapdragon chipsets in hun smartphone’s. In Europa wordt echter vaker de Exynos chipset ingezet. Niet iedereen is het eens met deze strategie. De Galaxy Note 20 zal deze keuze nog niet wijzigen, maar mogelijk wordt het model wel uitgerust met de zeer krachtige Exynos 992 chipset.

Snellere chipset

Volgens verschillende Koreaanse bronnen werkt Samsung momenteel aan een snellere chipset. Het zou hierbij gaan om de Exynos 992 chipset. Volgens deze zelfde bronnen zou de chipset nog ruim voor de lancering van de Galaxy Note 20 gelanceerd worden. Het is juist deze laatste smartphone waar deze vernieuwde chipset voor het eerst ingezet zal worden.

De nieuwe Exynos 992 processor wordt volgens het nieuwe 6-nanometer procedé gefabriceerd. Met deze procedure zal de chipset voor korte duur de krachtigste processor zijn. Eind dit jaar zullen zowel Apple en Huawei de productie opstarten van chipsets die volgens het 5-nanometer procedé gefabriceerd worden. Dit belooft weer een flinke boost in de processorsnelheid.

De huidige Snapdragon 865 chipset wordt nog volgens het 7-nanometer procedé gefabriceerd. De kleine stap voorwaarts bij de Exynos 992 betekent dat de processor net iets efficiënter zijn werk kan doen. Hierdoor zal de processor in de regel genomen een stuk sneller werken. De verwachting is dat de chipset ongeveer 1-3% sneller zal zijn ten opzichte van de huidige Snapdragon 865. De winst in snelheid zal ten opzichte van de Exynos 990 nog een heel stuk groter zijn. Exacte cijfers durft men hier niet aan te koppelen.

Wijzigingen Galaxy Note 20

Voor wat er nu bekend is lijkt de Galaxy Note 20 vooral een verbeterde versie van de huidige Galaxy S20-serie. Zo wordt de Galaxy Note 20+ gebaseerd op de Galaxy S20 Ultra. Het standaard model zal weer een stapje terug doen naar de Galaxy S20+. De ondersteuning van 5G mag je op deze Galaxy Note 20 gewoon verwachten. De vernieuwde S Pen zal wederom zijn dienst doen in het absolute topmodel van Samsung.

Grote wijzigingen worden er niet verwacht. Enkel wat verbeteringen ten opzichte van de bestaande modellen zullen de Galaxy Note 20 vooral veel goeds doen. Dat het absolute vlaggenschip met een nog snellere processor uitgerust wordt is alleen maar positief te noemen.

Lancering

Het is nog niet bekend wanneer de Galaxy Note 20 zijn intrede zal maken. Naar verwachting zal de nieuwe line-up begin augustus worden gepresenteerd tijdens een Unpacked-evenement. Deze modellen zullen hun spotlights moeten delen met de Galaxy Fold 2 op dit evenement. De pre-orders van de smartphones zullen spoedig na dit evenement van start gaan. Over de prijzen is helaas nog niet bekend.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.