Galaxy Note 10 in twee varianten en S-Pen met camera?

De geruchtenstroom rondom de nieuwe Galaxy Note 10 begint aardig op stoom te komen. Volgens laatste bronnen overweegt Samsung een tweetal varianten van de Galaxy Note 10 op de markt te brengen. In een ander gerucht wordt gesproken over de mogelijke komst van een camera in de S-Pen die bij deze Galaxy Note 10 hoort. Het zijn twee ferme uitspraken die wij beide nog even met een tikkeltje zout zullen innemen of toch niet?

S-Pen met camera

Al in februari werd er een patent door Samsung ingediend voor een S-Pen waarin een dergelijke techniek werd beschreven. De techniek omschreef exact de werking van de S-Pen met camera. De camera zou zijn plaats moeten gaan innemen in de bovenzijde van de S-Pen. Tot zover een prima idee, maar toch kleven er wel wat vragen aan het hele concept.

Vooralsnog zullen wij niet twijfelen aan de ontwikkelkracht van Samsung, maar tot op heden zijn er nog geen chips en lenzen beschikbaar die zo klein zijn dat deze in de S-Pen passen. Met een huidige dikte van 5.7 x 4.35 mm is de S-Pen behoorlijk dun. De cameramodule in de huidige Galaxy S10 heeft een afmeting van 8.7 x 8.7 millimeter. Of de fabrikant gaat de S-Pen fors dikker maken, of Samsung heeft een mogelijkheid gevonden om deze chip een stuk kleiner te maken.

Andere nadelen

Naast de vraag of Samsung wel een geschikte chip heeft kleven er nog andere nadelen aan het concept. Zo moeten de beelden ook direct worden doorgeschoten naar de Galaxy Note 10. Bluetooth is hiervoor te traag en WiFi Direct is sneller maar levert vooralsnog vertraging op. Andere snelle gegevensdragers zijn er wel, maar deze werken juist weer op een zeer korte afstand. Het concept zet velen wel aan het denken en hier zullen de geruchten dan ook zeker niet stoppen. Het is dan ook de grote vraag of Samsung dit werkelijk goed voor elkaar heeft of dat we nog zeker een jaar moeten wachten.

Galaxy Note 10e of Galaxy Note 10+

Het Samsung marketingteam heeft inmiddels ingezien dat juist de vraag naar kleinere smartphones is gegroeid. De Galaxy S10e is momenteel goed in trek en dit heeft ook direct effect op keuzes die de fabrikant gaat maken voor de toekomst.

Alhoewel het allemaal logische gedachten zijn, zijn het momenteel ook enkel maar geruchten. Volgens de bronnen zou Samsung momenteel overwegen om de kleinste Galaxy Note 10 te gaan voorzien van een 6.4 inch touchscreen. De Galaxy Note 10+ gaat dan de beschikking krijgen over een 6.7 inch scherm, vergelijkbaar met de S10 5G. Volgens Samsung wordt een grotere Note juist oncomfortabel in de hand en veel meer groei zit er dan ook niet in.

Of Samsung ook werkelijk met twee modellen op de markt zal gaan komen blijft nog maar de vraag. Ook in welke vorm de S-Pen gelanceerd zal worden zal moeten gaan blijken wanneer er werkelijk lekken zullen zijn. Wij houden beide zaken dus wel in de gaten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.