Galaxy Fold en Mate X worden beide uitgesteld

De opvouwbare smartphone is op papier een prima concept. Toch lijken Samsung en Huawei beide problemen te ervaren met de productie en stevigheid van de smartphones. Zowel de Galaxy Fold en de Mate X worden uitgesteld voor verkoop. Het eerstgenoemde model werd al eens eerder uitgesteld na problemen rond het scherm.

De opvouwbare smartphone is op papier een prima concept. Toch lijken Samsung en Huawei beide problemen te ervaren met de productie en stevigheid van de smartphones. Zowel de Galaxy Fold en de Mate X worden uitgesteld voor verkoop. Het eerstgenoemde model werd al eens eerder uitgesteld na problemen rond het scherm.

Huawei Mate X

De lancering voor de verkoop van de Mate X is wel nieuw. Het uitstellen van de Galaxy Fold komt wellicht als een goed moment voor Huawei om ook hun model uit te stellen om alles verder goed door te testen. Volgens de fabrikant zal de Mate X pas in september in de schappen komen.

Een exacte reden over het uitstellen van de Mate X wordt niet gegeven. De recente ontwikkelingen rondom Huawei en Amerika hebben hier weinig van doen aangezien de opvouwbare smartphone al in productie is genomen. Dat de Mate X ook gewoon met Android geleverd zal worden is ook zeer waarschijnlijk, maar hoe het met updates is gesteld is nog maar de vraag. De vertraging kan hem echter ook liggen in het feit dat de Mate X nog bij verschillende providers buiten China wordt getest. De verschillende certificaten zijn echter nog niet binnen en dit alles levert ook vertraging op voor de wereldwijde uitrol van de smartphone.

Dat de Mate X wellicht de eerste smartphone wordt met het besturingssysteem HongMeng lijkt ook zeer onwaarschijnlijk. Volgens bronnen is Huawei’s eigen besturingssysteem vooralsnog niet rijp voor gebruik. Als de fabrikant hier werkelijk op overstapt zullen de eerste modellen pas in december worden omgezet naar HongMeng. De Mate X valt dus buiten deze tijdspanne.

Samsung Galaxy Fold

De Galaxy Fold was verwacht voor deze maand, maar wederom heeft Samsung de levering uitgesteld. In eerste instantie gaf de fabrikant aan dat ze twee weken nodig hadden om een nieuwe datum voor lancering kenbaar te maken. Hierna werd het akelig stil en werd er constant gecommuniceerd dat de datum uiterlijk over twee weken kenbaar werd gemaakt. First-buyers raakte gefrustreerd en ook pre-orders bij Amazon zijn inmiddels geannuleerd.

Sinds de problemen in april werd gesuggereerd dat men druk bezig was met het testen en onderzoeken van het problemen. Bronnen weten echter te melden dat er sinds april weinig tot geen progressie is geboekt. Uiteraard worden deze statements door Samsung weer ontkracht door met een eigen verklaring te komen waarin vorderingen kenbaar worden gemaakt. Welke vorderingen dit zijn blijft echter nog een groot vraagteken.

Vooralsnog heeft Samsung een persconferentie gepland staan voor eind juni waar over de nieuwe lancering van de Galaxy Fold gesproken zal worden. Ook de verbeterde elementen zullen aan het licht worden gebracht. Toch lijkt dit alles nog iets verder weg te liggen dan Samsung ons doet vermoeden. Of de Galaxy Fold werkelijk begin juli dan in de winkel komt te liggen blijft helemaal de vraag. Het lijkt ons zeker niet vreemd als deze Galay Fold tegelijk met de Galaxy Note 10 wordt gelanceerd. Dit laatste model wordt rond 10 augustus vermoedelijk gelanceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Al eerder kwamen er details naar boven over de Motorola One Action. Vandaag is er ook beeldmateriaal opgedoken van deze smartphone. Het is al langer bekend dat de fabrikant het aantal smartphones in het Android One programma wil vergroten. Met de komst van deze One Action voldoet de fabrikant aan hun eigen uitspraken.

Motorola One Action lekt in details en beeld

Volgend bericht
Youfone heeft hun abonnementen deze week gewijzigd. Een belangrijke wijziging binnen deze abonnementen is de mobiele internetsnelheid. Standaard wordt deze nu ingesteld op 25 Mbit/s. Voor een euro extra per maand kan deze snelheid verhoogt worden tot 256 Mbit/s.

Lagere internetsnelheid bij Youfone bij nieuw abonnement

Gerelateerde berichten
Total
1
Share