Fysieke winkel Xiaomi in de eerste helft van 2020 in Nederland

In de eerste helft van 2020 opent Xiaomi hun eerste winkel in Nederland.

Al eerder wisten wij te melden dat Xiaomi graag een fysieke winkel in Nederland wil openen. De plannen lijken nu steeds concreter te worden. Een vertegenwoordiger van de fabrikant wist vandaag tegenover Android Planet te melden dat het plan nu klaar ligt om in de eerste helft van dit jaar de winkel nog open te hebben.

Weinig informatie

Met betrekking tot deze fysieke winkel is er nog geen concrete informatie prijsgegeven. Eerder deden vacatures vermoeden dat Xiaomi van plan was om winkels te openen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Deze steden lijken ook nog steeds het meest voor de hand te liggen, maar de invulling van deze winkels zijn nog onduidelijk. De fysieke winkel kan namelijk ook als shop-in-shop gezien worden. Hierbij ‘huurt’ Xiaomi een stuk vloer in een bestaande winkel. In dat laatste geval kun je bijvoorbeeld rekening houden met een shop-in-shop in bijvoorbeeld een MediaMarkt.

Het openen van een winkel in Nederland staat haaks op datgene wat er juist in Engeland gebeurd. Hier sluit de fabrikant juist hun fysieke winkel na tegenvallende prestaties. Het is in dat opzicht niet duidelijk welke verwachtingen Xiaomi heeft van een fysieke winkel in Europa.

Aanbod

Het aanbod van Xiaomi is behoorlijk veel breder dan wat de meeste nu gewend zijn. Zo biedt de fabrikant niet enkel en alleen smartphones aan. De Chinezen bieden ook een ruim assortiment aan wearables, hoofdtelefoons, mediaspelers, slimme huishoudelijke apparatuur, televisies, laptops, powerbanks, bewakingscamera’s, elektrische scooters en meer. Veel van deze artikelen kun je verspreid over verschillende webshops wel terugvinden, maar een centraal afzetkanaal ontbreekt vooralsnog in Europa. Xiaomi lijkt dan ook moeite te hebben om zichzelf op Europese bodem goed te vestigen.

Naast smartphones zal Xiaomi dan ook het overgrote deel van het overige assortiment in de winkel aan gaan bieden. Een shop-in-shop concept, waarbij deze artikelen al in die winkel te vinden zijn, lijkt een logische stap te zijn. Je plaatst echter dan wel weer een winkel midden tussen alle concurrentie. Deze afweging zal de fabrikant binnen nu en drie maanden moeten maken wat voor hun de beste stap zou zijn. De eerste stap is in ieder geval een volledig Nederlandse webshop waarin dit aanbod besteld kan worden. Deze webshop zou een mooi verlengstuk kunnen worden van de fysieke winkel die in de lente geopend zal worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De iPhone 9 lijkt heel erg op de iPhone 8. Onderhuids zijn de verschillen echter enorm.

Apple iPhone 9 en iPhone 12 zijn vertraagd

Volgend bericht

Huawei logo

Handelsverbod Huawei wederom uitgesteld

Gerelateerde berichten

Total
1
Share