De Fairphone 3+ heeft vooral een sterk verbeterde cameramodule.

Fairphone 3+ komt met verbeterde camera’s

In een wereld van snel opvolgende modellen is Fairphone wellicht het buitenbeentje. De fabrikant wil zo groen mogelijk werken en de eindgebruiker alle vrijheid geven over zijn smartphone. Uiteraard moet de fabrikant wel met zijn tijd mee en daarom heeft men vandaag de Fairphone 3+ gelanceerd.

Wijziging in de camera’s

In vergelijking met de Fairphone 3 is de grootste wijziging wel de cameramodule. De Fairphone 3+ beschikt nu over een 48 MP camera aan de achterzijde en een 16 MP selfiecamera. Je kunt wel stellen dat dit een serieuze vooruitgang is.

Wie al over een smartphone van de fabrikant beschikt kan overigens er ook voor kiezen om deze cameramodule los te kopen. Deze kun je dan in jouw bestaande Fairphone-smartphone hengelen. Dit is natuurlijk mogelijk vanwege het zeer groene beleid van het bedrijf. Op deze manier wordt er vrijwel geen afval gemaakt en kan een smartphone in de basis veel langer mee gaan.

Fairphone 3+ nog groener

Om de zaken nog een stuk groener te maken is de opvallende transparante achterzijde nu vervallen op de smartphone. Ditmaal is er gewoon weer een zwarte backpanel geleverd. Hierdoor bestaat de Fairphone 3+ nu voor 40% uit gerecycled materiaal. In de box van het nieuwe model tref je nog altijd een kleine schroevendraaier aan. Op deze manier kun je als eindgebruiker zelf onderdelen vervangen of upgraden.

Specificaties

Buiten de camera’s valt er natuurlijk nog wel wat meer te melden over de Fairphone 3+. De smartphone wordt geleverd met een 5.7-inch FHD+ LCD met Gorilla Glass 5 bescherming. Voor de rekenkracht kun je rekenen op de Snapdragon 632 met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. De smartphone is dus echt een mooie middenklasser met een mooie gedachte erachter.

Standaard wordt de Fairphone 3+ geleverd met Android 10. Om dit alles werkend te houden is er een 3000 mAh accu aan boord. Deze kan ook weer snel opgeladen worden. Aan de achterzijde treffen wij nog een vingerafdrukscanner aan om het geheel mooi af te maken.

Prijs en beschikbaarheid

De smartphone krijgt een adviesprijs van € 469,=. Via de website van de fabrikant kunnen de pre-orders al geplaatst worden. De leveringen zullen op 14 september starten. Via verschillende retailers kan de smartphone besteld worden. Het is ook de verwachting dat KPN deze ‘groene’ smartphone wederom op zal nemen in hun assortiment.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.