Facebook gaat benadrukken dat ze eigenaar zijn van WhatsApp en Instagram

Het sociale netwerk Facebook is inmiddels een behoorlijk imperium. Het is daarnaast ook eigenaar van de berichtendienst WhatsApp en ook nog eens van Instagram. Tot nu lijken beide diensten onafhankelijk van Facebook te werken, maar volgens ingewijden gaat hier spoedig verandering in komen. Facebook wil namelijk zijn stempel op beide diensten gaan drukken.

Rebranding

Het bericht is naar boven gekomen nadat een aantal ingewijden het verhaal hebben gedeeld. Volgens de bronnen zijn de merknamen WhatsApp en Instagram wel sterk, maar toch mist Facebook nog zijn inbreng in het verhaal. Volgens deze zelfde bronnen zijn de personeelsleden van beide diensten inmiddels geinformeerd dat beide diensten binnenkort een rebranding kunnen verwachten.

De rebranding is eigenlijk heel simpel. De namen blijven bestaan, maar er komt simpelweg achter te staan ‘from Facebook’ of ‘by Facebook’. Of dit nu werkelijk de juiste stap is blijft nog even de vraag. Met deze zet stoot Facebook vele personen namelijk tegen het scheenbeen.

Verwarrend

Naast het feit dat Facebook graag zijn naam ook gekoppeld wil zien met beide merknamen werkt het vooral verwarrend. De rebranding zou juist eigenlijk voor duidelijkheid moeten gaan zorgen. Toch hebben al veel personeelsleden aangegeven dat ze het niet eens zijn met deze plotselinge beslissing. Zo was er vanaf het begin van beide overnames duidelijk dat beide merknamen zouden blijven bestaan in zijn huidige vorm. Het moederbedrijf lijkt hier nu toch een stokje voor te steken wat vooral voor verwarring zorgt onder al het personeel van alle betrokken diensten.

Onderzoek

Het voornemen van Facebook om deze naamswijziging bij WhatsApp en Instagram door te voeren zal echter niet zonder slag of stoot gaan. Op dit moment loopt er al een antitrustonderzoek naar Facebook. Daarnaast wordt Facebook er van verdacht kleinere potentiële concurrenten te hebben opgekocht die mogelijk het marktaandeel van het sociale netwerk in gevaar kon brengen. Dit laatste is mogelijk nu ook gebeurd met WhatsApp en Instagram. Volgens bronnen heeft de merikaanse waakhond FTC inmiddels meerdere personnen gesproken binnen de verschillende techbedrijven aangaande dit onderzoek. De resultaten zullen later dit jaar nog bekend worden en mogelijk loopt dan ook deze rebranding op een sisser af. Niemand zit immers te wachten op een dergelijke naamswijziging.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.