Fabrikant van de YotaPhone failliet verklaard

Voor velen is Yota een onbekende naam in de smartphonewereld. Toch heeft de Russische smartphonemaker een drietal modellen op de markt gebracht met de kenmerkende e-inkschermen. Juist door het gebruik van een tweede e-inkscherm maakte de YotaPhone populair bij velen. Juist vanwege de e-inkschermen is het bedrijf nu failliet verklaard.

Meningsverschil

Het faillissement komt voort uit een slepende discussie over de afname van deze bewuste e-inkschermen. De fabrikant van deze schermen, Hi-P Electronics, had volgens eigen zeggen een afspraak staan over de minimale afname van de schermen. Dit doel werd echter niet gehaald waarna de leverancier een rekening indiende van 126 miljoen dollar. Yota gaf al snel aan dat ze dit bedrag niet konden betalen waarna snel een rechtzaak werd aangespannen voor de leverancier.

Faillissement

Het ging al een tijd niet lekker met Yota. Hierdoor stapelde de schulden zich op en is de rekening van 126 miljoen dollar de druppel die de emmer deed overlopen. Voordat de rechtzaak uberhaupt van start kon gaan heeft Yota zichzelf failliet laten verklaren.

Geschiedenis

Yota kwam in 2013 met hun eerste YotaPhone op de markt. Het was het eerste model van de fabrikant met een e-inkscherm. De traditie van het gebruik van dit scherm zou in de verdere toekomst doorgezet worden. Ook op de YotaPhone 2 en YotaPhone 3 werden deze schermen gebruikt. Op deze laatste twee modellen kwam er ook nog een tweede scherm bij aan de achterzijde. Hier kwam vooral informatie te staan zoals tijd, datum en temperatuur. Erg innovatief was Yota niet en hierdoor hebben de smartphoes in Nederland nooit een grote naam gekregen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.