Experiment 5G in Groningen wordt uitgebreid

Onder de naam 5Groningen wordt het 5G experiment aldaar verder uitgebreid. Hiervoor is een subsidie vrijgegeven die deze uitbreiding mogelijk maakt. Hiermee komt het experiment ook direct in een andere testfase waarbij 5G vooral op commerciële doeleinden wordt getest door bedrijven. Al geruime tijd test Groningen op het Zernike Campus met 5G en met de uitbreiding kan er meer getest worden.

Onder de naam 5Groningen wordt het 5G experiment aldaar verder uitgebreid. Hiervoor is een subsidie vrijgegeven die deze uitbreiding mogelijk maakt. Hiermee komt het experiment ook direct in een andere testfase waarbij 5G vooral op commerciële doeleinden wordt getest door bedrijven. Al geruime tijd test Groningen op het Zernike Campus met 5G en met de uitbreiding kan er meer getest worden.

Testlocatie

Met de uitbreiding worden een drietal nieuwe locaties gezocht. Het gaat ditmaal om een stuk akkerland, een bedrijventerrein en een haven. In het laatste geval gaat het vermoedelijk om de Eemshaven waar Google ook zijn datacenter heeft zitten. Er zullen op de nieuwe testlocaties geen nieuwe masten worden geplaatst. In plaats hiervan worden bestaande 4G-masten omgebouwd naar 5G-masten. Alle locaties moeten wel dicht met elkaar verbonden zijn om zo een functionele testomgeving te maken. Zo moeten er drones gaan vliegen binnen dit gebied die via 5G werken. Een gebied rondom de Eemshaven is dan ook de meest logische keuze. Bedrijven zoals TNO, Ericsson, KPN en Vodafone zullen in dit gebied voor zakelijke toepassingen gaan testen. Vooralsnog zal 5G niet snel beschikbaar gaan komen voor consumenten. De eerste toepassingen zullen vanaf 2020 aangeboden kunnen gaan worden volgens providers.

Frequentie

Een belangrijk aspect van 5G is de 3.5Ghz-band. Met deze frequentie wordt het mogelijk gemaakt om hogere snelheden op 5G te kunnen aanbieden. Op dit moment mag deze frequentie boven de lijn van Amsterdam-Zwolle niet gebruikt worden. Deze frequentie kan mogelijk storen met een satellietstation in Burum. Of dit in de toekomst wel mogelijk gaat worden blijft onduidelijk. De testlocatie is dus niet geheel ideaal om 5G goed te testen op alle snelheden. De eerste generatie aan apparaten met 5G zal vermoedelijk wel gebruik maken van deze frequentie. Hoe dit eventueel in de toekomst opgelost wordt kan wel weer goed uit de testlocatie gehaald worden.

2 reacties
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Vandaag heeft Honor zijn nieuwe 10 officieel gelanceerd. De Honor 10 werd in de aanloop naar de aankondiging vergeleken met de Huawei P20. Vreemd is de vergelijking niet aangezien Huawei nog steeds het moederbedrijf van Honor is. De Honor 10 moet zijn naam wel hoog houden als het gaat om een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Ten opzichte van andere high-end smartphones blijven deze modellen nog steeds voor velen interessant. De verwachtingen rondom deze smartphone waren dan ook hooggespannen.

Honor 10 officieel gelanceerd

Volgend bericht
Van de nieuwe X6 waren al veel specificaties gelekt en ook waren er al teasers opgedoken. Er was dus al het nodige bekend over deze smartphone. Opmerkelijk genoeg was het nog niet bekend dat de Nokia X6 voor ruim 95% uit glas bestaat. De zijkanten van de X6 zijn uit aluminium opgetrokken. De smartphone wordt geleverd met een 1.8 Ghz octa-core processor en 4 GB werkgeheugen. Er zal echter ook een versie beschikbaar komen met 6 GB werkgeheugen en ook meer opslagcapaciteit. De Nokia X6 beschikt over een 5.8 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2280 x 1080 pixels. Deze wordt beschermt door Gorilla Glass 3. Aan de achterzijde treffen wij een 16 megapixels camera aan die wordt ondersteunt door een 5 megapixels camera. Aan de voorzijde is ook weer een 16 megapixels camera weggewerkt.

Nokia X6 officieel gelanceerd

Gerelateerde berichten
Total
7
Share