Essential stopt: het einde voor project GEM

Essential

Essential, het bedrijf van Andy Rubin, draaide wellicht nooit helemaal zoals het hoort. Maar nu is het echt helemaal game over, de deuren gaan definitief dicht.

Slecht begin?

Essential werd opgericht door Andy Rubin, die moest vertrekken bij Google na berichten over seksueel misbruik. Bij Google verdiende hij overigens wel zijn sporen, daar was hij een van de ontwikkelaars van het populaire Android besturingssysteem. Na zijn vertrek bij Google zette hij samen met Peter Barett, Matt Hershenson en Bruce Leak een high tech-bedrijf op, Playground Global. Dit bedrijf biedt startups mentorschap, middelen en investeringen om hardware producten te maken. Het hoofddoel van Playground Global is om startups te ondersteunen bij het ontwikkelen van AI. Rubin stapte afgelopen jaar uit het bedrijf om zich volledig te richten op Essential, wat hij in 2017 oprichtte.

Essential Phone

In de drie jaar dat Essential bestond, lanceerden ze slechts één product: de Essential Phone. En dat was niet zo’n succes, ze moesten het doen met slechte verkoopcijfers en gemixte reacties. Wel dienden ze als voorbeeld, het was namelijk de eerste smartphone op de markt met een notch. Vervolg op deze telefoon werd wel gepland, maar ook weer geannuleerd. Hetzelfde geldt voor een aantal andere zaken, zoals een nieuw besturingssysteem en slimme assistenten.

Einde project GEM

Het bleef geruime tijd stil na de komst van de Essential Phone, maar onlangs toonde het bedrijf Project GEM. Een apparaat dat op het eerste zicht een beetje tussen een mobiele telefoon en andere gadgets zit. We zullen nooit ontdekken wat het nu precies is en kan, want Project GEM is nu dus stilgelegd. Daarnaast stoppen ze meteen met de distributie van software updates. Heb je een Essential Phone, dan moet je het vanaf nu doen zonder verdere ondersteuning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Mi 10 en Mi 10 Pro zijn vandaag officieel in China gelanceerd.

Xiaomi lanceert de Mi 10 en Mi 10 Pro

Volgend bericht

De Google Pixel 5 heeft zich mogelijk al laten zien in renders.

Hier zien wij mogelijk al de Google Pixel 5

Gerelateerde berichten

Total
11
Share