Eerste renders van de Apple iPhone 9 duiken op

De iPhone 9 lijkt heel erg op de iPhone 8. Onderhuids zijn de verschillen echter enorm.

Je hebt helemaal gelijk. Wij hebben het al vaker gehad over de iPhone 12. Waarom hebben wij het dan nu plotseling over de iPhone 9? Volgens laatste berichten en een goed geïnformeerde bron is deze iPhone 9 de lang gespeculeerde iPhone SE2. Het laatste model zal dus niet op de markt verschijnen, maar zal simpelweg als de iPhone 9 door het leven gaan.

Alles vanuit de iPhone 8

Zoals al lang verwacht werd leent deze iPhone 9 vrijwel het complete design als techniek van de iPhone 8. Deze iPhone 8 werd destijds gelanceerd als de ‘standaard iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Het eerstgenoemde model kreeg een 4.7 inch touchscreen mee. De Plus kreeg een scherm mee van 5.5 inch. Tot op heden is het niet bekend of de iPhone 9 ook op deze manier beschikbaar zal komen. De bronnen blijven hierin erg voorzichtig en houden het voorlopig op een scherm van 4.7 inch. In vergelijking met de oudere iPhone SE is dit wel een verbetering. Dit model beschikte destijds over een 4 inch touchscreen.

We moeten er natuurlijk rekening mee houden dat de naam iPhone 9 vooralsnog nergens bevestigd is. Toch lijkt de komst van het 4.7 inch scherm wel zeker te zijn. Dat de nieuwe smartphone vrijwel het gehele ontwerp van de iPhone 8 overneemt lijkt ook vrijwel zeker te zijn. Dit wordt ook min of meer bevestigd door de renders die vandaag online zijn verschenen.

Nostalgie

Wanneer je naar de renders kijkt krijg je direct een nostalgisch gevoel. Zo zien wij de Touch ID knop aan de onderzijde van het scherm terug. Het is niet de verwachting dat Apple hier andere plannen voor heeft. Naar alle verwachting zal de iPhone 9 ook gewoon worden voorzien van het scherm zoals wij deze eerder kennen uit de iPhone 8. Aan de buitenzijde wordt er dus gewoon weer een klassieker herboren en lijk je in eerste instantie een iPhone 8 in jouw handen te hebben.

iPhone 9 en hardware

Onderhuids zal de iPhone 9 wel wat wijzigingen ondergaan. Vooral ook om mee te kunnen gaan met de huidige wensen en eisen van de consument. Zo lijkt de camera een stuk dikker te zijn op de achterzijde van de renders. Dit doet ons voorzichtig vermoeden dat op het gebied van het camerawerk wel wat vooruitgang geboekt zal worden. Daarnaast kan de iPhone 9 rekenen op de A13 Bionic chipset die wij nu in de iPhone 11 zien. Vooral op de rekenkracht zal de iPhone 9 een enorme verbetering zijn wanneer wij deze blijven vergelijken met de iPhone 8.

Prijsverwachting

Over de prijzen is nog weinig te melden. Desondanks is het wel de verwachting dat de iPhone 9 echt een betaalbare smartphone zal worden, ondanks verschillende high-end features. De verwachting is dat de iPhone 9 ongeveer € 50,= goedkoper zal zijn dan de iPhone 8 bij zijn introductie. Apple zal vermoedelijk de verbeterde camera en hoogwaardige chipset gebruiken om een hogere prijs te rechtvaardigen. Het kan daarom ook zomaar goed zijn dat de fabrikant uit Cupertino beslist om de adviesprijzen voor de iPhone 9 vast te stellen op de adviesprijzen van de iPhone 8 zoals deze destijds werd gelanceerd. De tijd zal ons leren welke plannen ze exact hebben.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Op 11 februari lanceert Samsung een betaalbare opvouwbare smartphone in plaats van de Galaxy Fold 2.

Betaalbare opvouwbare smartphone van Samsung is niet de Fold 2

Volgend bericht

OnePlus toont de One Concept met onzichtbare camera's achter het glas.

OnePlus One Concept getoond op de CES

Gerelateerde berichten

Total
1
Share