Eerste renders tonen de Sony Xperia XZ4

In oktober is de Xperia XZ3 beschikbaar in ons land, maar Sony werkt inmiddels volop aan zijn opvolger. De Xperia XZ4 is inmiddels gesprek van de dag geworden. Op basis van deze geruchten zijn inmiddels renders gemaakt hoe de nieuwe smartphone er vermoedelijk uit komt te zien. Toch zullen wij waarschijnlijk moeten wachten tot het MWC voordat de Xperia XZ4 zijn ware gedaante zal tonen.

Eerste beelden

De eerste beelden van de Xperia XZ4 geven een goed beeld van wat wij kunnen gaan verwachten van het nieuwe vlaggenschip. De vingerafdrukscanner vinden wij niet terug in de achterzijde, maar een vingerafdrukscanner achter het scherm zal het waarschijnlijk ook nog niet gaan worden. Vermoedelijk kiest Sony voor een vingerafdrukscanner in de zijkant van de Xperia XZ4.

Aan de achterzijde tonen de renders een drietal camera’s onder elkaar. Ook op dat gebied lopen de meningen nog fors uiteen. Zo zijn er geruchten dat de Xperia XZ4 beschikbaar zal komen met slechts een camera in de hoek. Een ander gerucht claimt dat de fabrikant de smartphone gaat uitrusten met een 3-in-1 camera. In dit laatste geval kun je ook je vraagtekens neerzetten wat hier exact mee bedoeld wordt. Dat de Xperia XZ4 met drie afzonderlijke camera’s aan de achterzijde wordt uitgerust is dan nog optie drie.

Hardware

Zoals je mag verwachten wordt de Sony Xperia XZ4 geleverd met de nieuwe Snapdragon 855 chipset. Dat is de nieuwste octa-core processor van Qualcomm die uit drie clusters bestaat die kloksnelheden tot 2,84 GHz weten neer te zetten. Ook verbruikt hij volgens de chipfabrikant 25 procent minder energie. De Xperia XZ4 zal beschikbaar moeten gaan komen met een opslag van 64 GB of 256 GB. In beide gevallen zal de smartphone de beschikking gaan krijgen over 6 GB werkgeheugen.

Volgens een bekend Twitteraar wordt de nieuwe Xperia XZ4 uitgerust met een 6.55 inch OLED-scherm. Dit scherm heeft dan een resolutie van 2520 x 1080 pixels. De smartphone zou ook de beschikking moeten gaan krijgen over een 3900 mAh accu. Hiermee wordt de Xperia XZ4 de eerste smartphone van Sony met daadwerkelijk ook een krachtige accu. Uiteraard zal het nieuwe vlaggenschip ook standaard geleverd gaan worden met Android 9.

Ontslagen

Ondanks dat Sony hard werkt aan de terugkeer van het merk zijn er helaas nog rode cijfers te zien in de boeken. Vlak voor kerst hebben 200 medewerkers van het Zweedse kantoor te horen gekregen dat ze op zoek moeten gaan naar een andere werkgever. Het is niet de eerste aankondiging van dit jaar waarin een smartphonefabrikant ontslagen aankondigt. Eerder dit jaar kondigde HTC al ontslagen aan en werken LG en BlackBerry aan een reorganisatie.

Alle ontslagen vallen op het kantoor in Lund. Daar werken iedere dag zo’n 1.200 man personeel. Twee derde daarvan, 800 man, heeft een dienstverband bij Sony. De overige 400 worden extern ingehuurd. Van het vaste personeelsbestand verliest een kwart zijn baan. Voor een deel van de ontslagen medewerkers is in maart 2019 de laatste werkdag.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.