De Galaxy Note 20 krijgt mogelijk een verbeterde variabele verversingsfrequentie.

Eerste geruchten over de Samsung Galaxy Note 20 duiken op

De nieuwe Galaxy S20-serie moet nog werkelijk gelanceerd worden of de eerste geruchten over de Galaxy Note 20 duiken al op. Verwacht geen radicale wijzigingen op de nieuwe Note. Men zal vooral voortborduren op de aankomende Galaxy S20, echter dan gewoon een slag groter en krachtiger.

Verbeterd scherm

Volgens de betrouwbare bron Ice Universe zal de nieuwe Galaxy Note 20 over een verbeterd 120 Hz scherm beschikken. Op zich lijkt dit in eerste instantie niet echt nieuws te zijn, maar we moeten het in dit geval even nader bekijken. Zo ondersteunt de nieuwe Galaxy S20 ook over een scherm welke 120 Hz ondersteunt. Deze verversingsfrequentie is wel enkel beschikbaar op een Full HD resolutie.

Mogelijk wordt de Note 20 juist op dat punt goed verbeterd. Momenteel zijn er meerdere fabrikanten die al een 120 Hz scherm ontwikkeld hebben die op QHD-resolutie werken. Mogelijk is Samsung ook druk bezig met de ontwikkeling van dit scherm en biedt de nieuwe Note 20 als eerste Samsung een dergelijk scherm aan. Deze gedachtegang past ook in de statement die de betrouwbare bron op Twitter heeft gemaakt.

The Galaxy Note 20 will use a more fine-tuned 120Hz refresh rate technology.

Verversingsfrequentie

Het is juist deze verversingsfrequentie waar dit jaar nog veel om te doen zal zijn. De Galaxy Note 20 zal volop mee gaan doen aan deze intense stoelendans. Vooral op het gebied van een variabele verversingsfrequentie is er nog genoeg te halen. Op de smartphone is de techniek nog tamelijk nieuw, terwijl het juist bij fanatieke gamers sinds jaar en dag het onderwerp van gesprek is. Met deze variabele verversingsfrequentie kunnen beelden en games optimaal presteren en hier proberen smartphonefabrikanten dan ook gretig gebruik van te maken.

Het idee is natuurlijk erg leuk, maar de uitwerking is vooralsnog erg lastig. Voor de nieuwe Galaxy Note 20 zal dit zeker niet anders zijn. Verschillende fabrikanten hebben al eens mobiele producten op de markt gebracht met dergelijke techniek. Dit was met wisselend succes, maar nog steeds worden de gewenste resultaten nog niet gehaald. Zal de Galaxy Note 20 de eerste smartphone worden met een goed werkend variabele verversingsfrequentie ?

Wij zullen nog even moeten wachten tot wij werkelijk het antwoord zullen krijgen. De nieuwe Galaxy Note 20 zal pas in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar komen. Voor deze tijd zullen de nodige geruchten al op straat liggen. Bij dit enkele bericht zal het dus zeker niet blijven.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.