De Motorola RAZR 2 zal mogelijk zijn debuut in september al maken.

Eerste geruchten duiken op over de Motorola RAZR 2

De Motorola RAZR 2019 is ongetwijfeld de meest begeerde smartphone van 2019. Het slanke ontwerp en de hoogwaardige vouwtechniek hebben de fabrikant direct weer op de kaart gezet. Een nadeel van deze smartphone is nog de matige hardware aan boord. Als wij verschillende bronnen mogen geloven komt hier spoedig verandering in dankzij de RAZR 2.

Hardware upgraden

Het is Motorola pijnlijk duidelijk geworden dat de bestaande RAZR nog niet voldoende weerstand biedt tegen de bestaande opvouwbare smartphones. Dit komt mede door de matige hardware. De RAZR 2 kan hier mogelijk al wat verlichting in brengen. De opvolger worden volgens bronnen geleverd met de Snapdragon 765 inclusief de ondersteuning van 5G. Voor het werkgeheugen kunnen wij ditmaal rekenen op 8 GB en voor de opslag is er 256 GB beschikbaar. In alle opzichten is er onderhuids dus zeker progressie gemaakt. Toch moet er wel gemeld worden dat de specificaties nog steeds toebedeeld dienen te worden aan een midrange smartphone.

RAZR 2 ‘Smith’

De Motorola RAZR 2 gaat bij de fabrikant door het leven onder de codenaam ‘Smith’. Het modelnummer zou de XT2071-4 zijn. Het genoemde model zou nog steeds over dezelfde schermgrootte beschikken. Naar verwachting zal de RAZR 2 de beschikking krijgen over een 48 MP hoofdcamera welke ingekocht wordt bij Samsung. Voor de selfies is er een camera van 20 MP beschikbaar. Ondanks de kleine verbeteringen is het nog te vroeg voor Android 11. De nieuwe opvouwbare smartphone zal daarom standaard met Android 10 worden geleverd vanuit de doos.

Prijs en lancering

Al eerder doken er berichten op dat de RAZR 2 zijn debuut in september zal maken. Dergelijke verwachtingen moeten wij, zeker in deze periode, met een korrel zout innemen. Het model zal eerst in China en Amerika in de verkoop gaan. Hierna zullen andere werelddelen spoedig aan de beurt zijn.

Over de prijs is iedereen het wel eens. De RAZR 2 zou zomaar een stuk goedkoper kunnen worden in vergelijking met het huidige model. Recentelijk was er nog een promotionele actie waarbij je twee RAZR’s kreeg voor de prijs van een. Het is dus duidelijk te merken dat Motorola ook inziet dat de smartphone simpelweg te hoog geprijsd is. Wat wij nu wel mogen verwachten is onduidelijk. Gezien de huidige spanningen in deze markt kan het wel eens om een forse prijsdaling gaan.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.