Eerste foto van de Huawei Mate 20 duikt op

Al eerder was er informatie gelekt over de Huawei Mate 20 Pro, maar over zijn kleinere broer was nog weinig bekend. Tot op heden weten wij nog niet veel over de Mate 20, maar de eerste foto is inmiddels wel verschenen. Alhoewel de foto nog niet echt van topkwaliteit is kunnen wij wel wat informatie uit de foto halen. Het wordt dan ook duidelijk welk ontwerp de Mate 20 Pro krijgt, want feitelijk is dit enkel de grotere broer van de Mate 20.

Scherm Mate 20

Het meest opvallende op de foto is vrijwel het randloze scherm. Zowel links als rechts van de smartphone zien wij geen bezel terug. Of het scherm dan ook een lichte buiging maakt op deze hoeken kunnen wij niet duidelijk opmaken uit de foto. Wij vermoeden dit wel, maar hiervoor is de foto van een te slechte kwaliteit. Ook de bezels aan de bovenzijde en onderzijde zijn erg smal. Hierdoor zal de Mate 20 aan de voorzijde vrijwel geheel uit een scherm gaan bestaan. Volgens bronnen moet de Mate 20 Pro gaan beschikken over een 6.9 inch touchscreen. Welk schermformaat de Mate 20 gaat krijgen is onbekend en ook de lekker van de foto vermeld hier niets van.

Blauwprint

Naast de foto is er ook een CAD-tekening gelekt van de Mate 20. Aan de achterzijde zien wij een dual-camera setup met onder deze camera’s een vingerafdrukscanner. Helemaal onderaan is het logo van Huawei geprint. Boven het scherm komt vermoedelijk ook dual-camera te zitten om bijvoorbeeld de Mate 20 met gezichtsherkenning te ontgrendelen. Ook andere sensoren zullen nog plk hebben om boven het scherm weggewerkt te worden.

Verwachting

Veel duidelijkheid is er nog niet over het nieuwe vlaggenschip van Huawei. Vermoedelijk worden beide modellen in oktober gepresenteerd. Wij zullen dan ook pas de eerste officiele lekken rond september kunnen verwachten. Wat dat betreft weet Huawei de informatie altijd goed binnenshuis te houden en komt alle informatie ook pas bij de lancering naar buiten. Op dit moment moeten wij het dus toch even doen met deze gelekte foto.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.