Met de komst van de Galaxy A9 Pro brengt Samsung vermoedelijk de eerste smartphone op de markt met een viertal camera's aan de achterzijde. Er is grote kans dat deze smartphone op 11 oktober gepresenteerd gaat worden. Met de viertal camera's aan de achterzijde verklaard ook de term '4x fun' in de aankondiging.

Eerste details over de Samsung Galaxy A9 Pro lekken

Met de komst van de Galaxy A9 Pro brengt Samsung vermoedelijk de eerste smartphone op de markt met een viertal camera’s aan de achterzijde. Er is grote kans dat deze smartphone op 11 oktober gepresenteerd gaat worden. Met de viertal camera’s aan de achterzijde verklaard ook de term ‘4x fun’ in de aankondiging.

Camera

Al eerder gingen er geruchten rond dat de Galaxy A9 Pro vermoedelijk geleverd ging worden met een viertal camera’s aan de achterzijde. Tot op heden was er geen informatie beschikbaar over deze camera’s. Vandaag is hier gelukkig wel meer duidelijkheid in gekomen dankzij een lek. De hoofdcamera zal een maximale resolutie krijgen van 24 megapixels. Voor de breedhoeklens heeft de fabrikant gekozen voor een 8 megapixels camera. De Galaxy A9 Pro wordt daarnaast geleverd met een tweetal camera’s van 10 megapixels en 5 megapixels voor de optische en digitale zoom. Voor de selfies heeft de smartphone aan de voorzijde ook de beschikking over een 24 megapixels camera.

Met deze informatie weten wij in ieder geval zeker dat de Galaxy A9 Pro zeker niet teleur zal stellen als het gaat om het camerawerk. Of de smartphone uiteindelijk ook beter presteert ten opzichte van de recent gelanceerde Galaxy Note 9 valt nog te bezien.

Hardware

Naast de indrukwekkende specificaties rondom de camera’s is er uiteraard nog een hoop andere informatie beschikbaar. Zo is inmiddels bekend dat de Galaxy A9 Pro geleverd zal gaan worden met een 6.28 inch AMOLED touchscreen. Over de chipset zijn de geruchten nog niet gelijk gestemd. Er gaan geruchten rond dat de Galaxy A9 Pro geleverd gaat worden met de Snapdragon 710 chipset. Andere geruchten claimen echter dat Samsung de keuze heeft laten vallen op de Snapdragon 660 chipset. Hiermee zijn de geruchten rondom het werkgeheugen ook nog niet weggenomen. Vooralsnog gaan wij uit van 4 GB of 6 GB werkgeheugen.

De Galaxy A9 Pro zal beschikbaar gaan komen in een variant met 64 GB of 128 GB. Of op basis van deze keuze ook het werkgeheugen wijzigt is nog onbekend. Vanuit de doos zal de smartphone standaard geleverd worden met Android 8.1.

Lancering

Zoals gezegd is de verwachting dat de Galaxy A9 Pro op 11 oktober gelanceerd zal worden door Samsung. Volgens bronnen krijgt deze nieuwe smartphone het soortgelijke ontwerp mee als de Galaxy A7. Op basis van deze informatie zijn er nu renders online gekomen om jullie een indruk te kunnen geven. Uiteraard kan rondom de lancering alles nog gewijzigd zijn. Alle informatie zal dan ook op 11 oktober duidelijk gaan worden rondom deze smartphone. Wij hopen uiteraard ook dat deze smartphone zijn weg naar Nederland zal gaan vinden.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.