De Galaxy Z Flip 2 zal vooral een groter scherm aan de buitenzijde krijgen.

Eerste details over de Galaxy Z Flip 2 komen naar boven

Recentelijk hebben wij kennis mogen maken met de nieuwste generatie opvouwbare smartphones van Samsung. Hier blijft het uiteraard niet bij, want de fabrikant werkt inmiddels alweer aan de volgende generatie. Een betrouwbare bron heeft inmiddels dan ook meer informatie over de Galaxy Z Flip 2.

Groter buitenscherm

Het eerste opvallende detail is het grotere buitenscherm op de nieuwe Galaxy Z Flip 2. Momenteel moet je het nog stellen met een 1.1 inch scherm, maar de nieuwe generatie zal over een aanzienlijk groter display gaan beschikken. Details over dit scherm kon de bron helaas nog niet geven. Wel lijkt het duidelijk te zijn dat de Zuid-Koreanen hebben ingezien dat een groter scherm wellicht handig is. Hierbij kunnen wij refereren aan de Motorola RAZR 2 die recentelijk is gelanceerd. Hierbij kan het buitenste scherm voor meerdere zaken gebruikt worden. Mogelijk zal de Galaxy Z Flip 2 ook over deze functionaliteiten gaan beschikken.

Verbeteringen Galaxy Z Flip 2

Uiteraard zal de nieuwe Galaxy Z Flip 2 vooral uit verbeteringen bestaan. Hierbij wordt nogmaals de scharniertechniek onder de loep genomen. Het heeft er alle schijn van dat Samsung met een sterk verbeterde scharnier zal komen. Daarnaast weet men te melden dat ook het gebruikte Ultra Thin Glass mogelijk een verbetering zal ondergaan. Op welke manier wij dit moeten zien zal in de aankomende periode duidelijk gaan worden.

Wel is het duidelijk dat de nieuwe Galaxy Z Flip 2 over een grotere accu zal beschikken. De nieuwe generatie krijgt een 3330 mAh accu. Dat is een forse verbetering ten opzichte van het huidige model.

Vraagtekens

Er zijn ook nog een hoop vraagtekens die ingevuld moeten worden. Zo is er nog geen antwoord op de vraag of de Galaxy Z Flip 2 met een 120 Hz scherm uitgevoerd zal worden. Bij dergelijke smartphone mag je het wellicht verwachten, maar vooral de technologie lijkt hier parten te spelen. Het antwoord op deze vraag zal in de aankomende maanden ongetwijfeld beantwoord worden.

Andere informatie, zoals camera, is nog onbekend. Hierbij zal Samsung vooral kijken naar de ontwikkelingen en mogelijk een cameramodule lenen uit een ander gelanceerd model. Het zou ons niets verbazen als men hiervoor een module pakt uit de Galaxy S21-serie.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.