Eerste beelden van de Nokia 7.1 Plus verschijnen online

Al eerder verschenen er foto’s online van wat gedacht werd dat het de Nokia 7.1 Plus zou zijn. Vandaag zijn er beelden verschenen die een compleet ander beeld tonen van wat de nieuwe Nokia 7.1 Plus zal gaan bieden. Opvallend genoeg wordt het nieuwe model wel geleverd met een notch. In eerdere foto’s was deze notch nog afwezig. Hiermee volgt de 7.1 Plus de voetsporen van onder andere de 5.1 Plus en de 6.1 Plus.

Nieuw renders

In eerder renders was nog duidelijk te zien dat de Nokia 7.1 Plus vermoedelijk zonder notch geleverd zou gaan worden. Uiteraard moesten wij ook rekening houden met een pre-productie versie en dit laatste is vermoedelijk het geval geweest. De nieuwe renders laten duidelijk zien dat de nieuwe telg in de familie wordt geleverd met een notch. Aan de onderzijde van het scherm zien wij nog wel een redelijk dikke bezel waarin het logo is verwerkt.

Ook de achterzijde toont de nodige ontbrekende informatie tot nu toe. De Nokia 7.1 Plus zal geleverd gaan worden met een dual camera aan de achterzijde. Zoals wij het van Nokia mogen verwachten zullen de lenzen worden geleverd door Carl Zeiss. Onder deze cameraopstelling is nog een vingerafdrukscanner verwerkt. Als wij de foto’s nader bekijken lijkt deze smartphone aan de achterzijde uit glas te zijn opgetrokken.

Verschillen

Als wij de foto’s bekijken lijkt de nieuwe Nokia 7.1 Plus verdacht veel op de 6.1 Plus die recentelijk is gelanceerd. Toch zijn er wel wat subtiele verschillen waardoor het nieuwe model toch onderscheid zal gaan maken. Zo is op de achterzijde de merknaam Zeiss tussen de lenzen toegevoegd. p het gebied van camerawerk zal de nieuwe 7.1 Plus dus wat meer gaan leveren. Ook aan de achterzijde is de opvallende glanzende ring rondom de vingerafdrukscanner afwezig. De scanner valt hierdoor minder op.

Spoed

Wellicht heeft Nokia nu wel spoed met de lancering van de nieuwe Nokia 7.1 Plus. Vandaag heeft Samsung immers hun nieuwe Galaxy A7 gepresenteerd. Hiermee is er forse concurrentie toegevoegd in het midrange segment. De fabrikant moet hier uiteraard antwoord op gaan geven en dit kan wellicht wel eens de Nokia 7.1 Plus worden. Op welke termijn het model echter gelanceerd gaat worden en op welke termijn hij beschikbaar komt is nog onduidelijk. Wij houden de smartphone dus nauwlettend in de gaten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.