Eerste beelden Asus ROG Phone 2 duiken op

Volgende week zal Asus de ROG Phone 2 gaan lanceren. Tot op heden weet de fabrikant de smartphone goed onder de radar te houden, maar vandaag is de smartphone toch in beeld gelekt. Het geeft ons voor het eerst een goed beeld wat de smartphone ons zal gaan bieden. Daarnaast is het inmiddels ook bekend welke krachtbron de ROG Phone 2 zal gaan aansturen.

Volgende week zal Asus de ROG Phone 2 gaan lanceren. Tot op heden weet de fabrikant de smartphone goed onder de radar te houden, maar vandaag is de smartphone toch in beeld gelekt. Het geeft ons voor het eerst een goed beeld wat de smartphone ons zal gaan bieden. Daarnaast is het inmiddels ook bekend welke krachtbron de ROG Phone 2 zal gaan aansturen.

Eerste beelden

op de eerste echte foto’s van de smartphone zijn er enkele zaken duidelijk te zien. Zo zien wij de selfiecamera opvallend rechtsboven naast de stereospeaker zitten. De resolutie van deze camera blijft echter nog even een mysterie. Standaard wordt de nieuwe ROG Phone 2 geleverd met een 120 Hz scherm. Op een andere afbeelding is echter te zien dat dit scherm ook teruggezet kan worden naar een verversingsfrequentie van 60 Hz of 90 Hz. Wat de resolutie van dit scherm is blijft helaas ook nog onduidelijk.

Op het eerste oog lijkt de nieuwe ROG Phone 2 qua ontwerp weinig af te wijken met dat van zijn voorganger. Vooral onderhuids lijken de zaken dus grondig te zijn aangepakt.

Hardware

Zoals je mag verwachten van een gamingsmartphone zal ook deze Rog Phone 2 weer overladen zijn met de laatste technische snufjes. Zo wordt het de eerste smartphone die wordt voorzien van de Snapdragon 855+-chipset. Feitelijk is het een overgeklokte versie van de Snapdragon 855. Toch biedt deze nieuwste versie wel 4.2% verbetering in snelheid van de processor. Bij de grafische processor wordt zelfs een winst behaald van 15%. Dat zijn dus mooie cijfers die zeker ten goede komen voor de ROG Phone 2. Dit hangt er natuurlijk wel van af hoeveel werkgeheugen Asus heeft ingepland voor het model. Al eerder heeft de fabrikant getest met 10 GB werkgeheugen, maar hierna werd het snel stil. Ons vermoeden is dan ook dat de ROG Phone 2 uitgerust zal gaan worden met 8 GB werkgeheugen en genoeg opslag voor alle games.

Een ander detail welke wij wel moeten aanhalen is dat de Snapdragon 855+ ook beschikbaar zal komen voor andere fabrikant. In de originele ROG Phone werd nog de Snapdragon 845 gebruikt welke exclusief voor deze smartphone was ontwikkeld. Dat de chipset in afzienbare tijd ook gebruikt gaat worden voor andere gamingsmartphones sluiten wij zeker niet uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Al eerder hebben wij bericht over de komst van de Honor 9X. Tot dusver was er nog weinig bekend over de nieuwe smartphone en moesten wij het doen met zeer minimale bronnen die ook nog eens niet aansloten op elkaar. Vandaag zijn er specificaties en beelden naar buiten gebracht die direct een goede kijk geven op de smartphone.

Details over de Honor 9X lekken uit

Volgend bericht
Na enkele jaren flink in de terugval werkt HTC weer volop aan smartphones. Inmiddels is het duidelijk geworden dat er een viertal betaalbare Wildfire smartphones zullen gaan komen. Al eerder hadden wij bericht over deze mogelijke komst, maar nu wordt de berichtgeving ook ondersteunt met enkele afbeeldingen.

HTC komt met vier Wildfire smartphones

Gerelateerde berichten
Total
37
Share