De eerste details over Apple iOS 15 lekken naar buiten.

Dit zijn mogelijk de wijziging in iOS 15

De komst van iOS 15 is aanstaande. Apple zal op 7 juni de wijzigingen virtueel bespreken tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC 2021). Toch zijn er op voorhand wel al wijzigingen gelekt. Volgens Mark Gurman van Bloomberg werkt Apple aan wijzigingen in de software die de manier waarop gebruikers omgaan met meldingen en meer zullen verbeteren.

Globale wijzigingen

Onder verwijzing naar mensen die bekend zijn met de kwestie, vermeldt Gurman dat Apple het startscherm van de iPad opnieuw zal ontwerpen, het vergrendelscherm zal bijwerken en meer privacybescherming zal toevoegen voor zijn vlaggenschip smartphones en tablets. De bronnen wilden anoniem blijven omdat ze informatie bespraken die nog niet officieel door de techgigant moet worden vrijgegeven. Bovendien, met ongeveer zes en een halve week tot WWDC, is er nog steeds tijd voor Apple om een ​​aantal van de veranderingen die het heeft getest te verwijderen.

Privacy iOS 15

In iOS 14 heeft Apple widgets in Android-stijl toegevoegd aan het startscherm van de iPhone. Deze widgets zullen overal op het iPad-scherm in iPadOS 15 worden toegestaan. En als vervolg op de nieuwe privacyfuncties die Apple al heeft geïntroduceerd of op het punt staat dat te gaan doen, zal een nieuwe functie gebruikers laten zien welke apps stilletjes gegevens over hen verzamelen.

Eind vorig jaar is Apple begonnen met het delen van door app-ontwikkelaars geleverde privacylabels in App Store-vermeldingen. Zoals Apple zegt: “Onze privacylabels zijn ontworpen om u te helpen begrijpen hoe apps met uw gegevens omgaan, inclusief apps die we bij Apple ontwikkelen.” En met de volgende update voor iOS 14.5 wordt de functie App Tracking Transparency (ATT) gestart.

Met ATT zullen iOS 15-gebruikers die willen blijven worden gevolgd door apps, zodat ze online advertenties kunnen blijven ontvangen, zich hiervoor aanmelden. De overige gebruikers zullen zich automatisch afmelden en zullen niet worden gevolgd door apps van derden.

Statusmenu

Een van de meest opwindende mogelijke wijzigingen in iOS 15 betreft meldingen, omdat dit een pijnlijke plek is voor iPhone-gebruikers. Het begint met een nieuw statusmenu dat te vinden is op het vergrendelscherm van een apparaat en in het Control Center en waarmee gebruikers kunnen kiezen of ze autorijden, werken of slapen. Er kan ook een aangepaste categorie worden geselecteerd.

Afhankelijk van de status van de gebruiker kan hij of zij bepaalde wijzigingen aanbrengen in het notificatiesysteem op zijn / haar apparaat. De gebruiker kan bijvoorbeeld de iPhone instellen om geluid te maken of om stil te zijn wanneer er een melding verschijnt. Automatische antwoorden op berichten kunnen worden verzonden afhankelijk van de status van de gebruiker in plaats van alleen wanneer hij / zij aan het rijden is, en zo werkt het systeem nu.

iMessage

Apple is ook van plan wijzigingen aan te brengen in zijn populaire iMessage-app om er meer een sociaal netwerk van te maken dat lijkt op WhatsApp van Facebook. In het rapport zei Gurman dat deze wijziging nog pril in ontwikkeling is en mogelijk wordt vrijgegeven na de release van iOS 15. Die lancering zou in september moeten plaatsvinden rond dezelfde tijd dat Apple de 2021 iPhone 13-serie introduceert.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.