Dit zijn de prijzen voor de Galaxy S20 en Galaxy Z Flip

De prijzen van de Galaxy S20 serie en Galaxy Z Flip zijn bekend.

We zijn nog enkele weken verwijderd van de officiële lancering van de Galaxy S20-serie en de Galaxy Z Flip. In de afgelopen twee weken is de nodige informatie al naar buiten gelekt. Vandaag heeft een bekende bron ook aangegeven welke prijzen wij globaal mogen verwachten bij beide smartphones. Hierdoor is vrijwel niets meer wat wij niet weten over de smartphones.

Goedkoper dan de Galaxy S10

Vorig jaar kreeg de ‘standaard’ Galaxy S10 nog een adviesprijs mee van € 899,-. De verwachting is echter dat de Galaxy S20 goedkoper op de markt gezet zal worden. Grote stappen hoeven wij echter niet te verwachten, want de nieuwe adviesprijs van deze versie ligt ergens tussen de € 800,- en € 900,-. In dit geval gaat het dus echt om tientjeswerk.

Deze standaard Galaxy S20 wordt ook nog eens vergezeld door een model welke 5G ondersteunt. De Galaxy S20 5G zal ongeveer € 100,- duurder uitvallen. Hierdoor moeten wij dus rekening houden met een adviesprijs die tussen de € 900,- en € 1000,- ligt.

Beide smartphones krijgen de beschikking over een 6.2 inch Infinity-O display en de Exynos 990-chipset. Aan de achterzijde zien wij een drietal camera’s terug. Het gaat hierbij om een 12-megapixel hoofdcamera, een 64-megapixel 3x telefotolens en een 12-megapixel ultrabreedhoeklens.

Galaxy S20+ en S20+ 5G

Iets verder op de ladder zien wij de Galaxy S20+ terug. Gek genoeg valt de meerprijs, ten opzichte van de reguliere Galaxy S20, alleszins mee. Gemiddeld genomen zal deze ongeveer € 50,- duurder zijn. De huidige Galaxy S10+ kreeg bij lancering een adviesprijs mee van € 999,-. Wij verwachten dat de nieuwe Galaxy S20+ ook deze adviesprijs mee zal krijgen.

De Galaxy S20+ is goed vergelijkbaar met de Galaxy S20. Enkel het scherm is groter gemaakt en zo kun je ditmaal rekenen op een 6.7 inch touchscreen. Aan de achterzijde heeft de fabrikant nog een Time-of-Flight sensor toegevoegd.

Galaxy S20 Ultra

Van de complete nieuwe line-up is de Galaxy S20 Ultra het absolute topmodel. Deze smartphone zal ook enkel als een 5G smartphone op de markt worden gebracht. Deze smartphone krijgt een adviesprijs welke rond de € 1300,-. Goedkoop is hij dus zeker niet, maar hier krijg je ook weer een hoop voor terug.

We moeten ook nog even rekening houden met de Galaxy S10 5G welke eind vorig jaar zijn debuut maakte. Deze kreeg een adviesprijs mee van € 1249,-. Het is goed mogelijk dat de fabrikant deze adviesprijs overneemt voor hun nieuwe Galaxy S20 Ultra. De significante hogere prijs wordt gelukkig weer goedgemaakt met enkele high-end features. Zo wordt de smartphone geleverd met een 6.9 inch scherm met een verversingsfrequentie van 120 Hz. Het is juist dit model die over de beste cameralenzen zal beschikken. Wij kunnen dan ook de 108-megapixel hoofdcamera verwachten dat 30x hybrid en 100x digital zoom ondersteunt. Deze wordt ondersteunt door een 48-megapixel 10x periscoop, een 12-megapixel ultrabreedhoeklens en een Time-of-Flight sensor.

Galaxy Z Flip duurder dan verwacht

In eerdere uitspraken was het de verwachting dat de nieuwe Galaxy Z Flip behoorlijk veel goedkoper zou zijn. Het moest de eerst betaalbare opvouwbare smartphone worden. Volgens de berichten die wij vandaag lezen klopt hier niets meer van. Samsung heeft goed gekeken naar de adviesprijs van de Motorola RAZR. Deze is vastgesteld op € 1599,-. Om wel een goedkoper model op de markt te brengen zal de Galaxy Z Flip qua adviesprijs er iets onder gaan zitten. Alsnog moet je dan rekenen op een adviesprijs van € 1400,-. Dit is een heel andere prijs als waar wij eerder over spraken. Toen was het nog de verwachting dat het model onder de € 1000,- zal komen. Dit was mede gebaseerd op de specificaties van de smartphone. Niets is minder waar dus.

2 reacties
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
T-Mobile vanaf 2 oktober met een landelijk dekkend 5G-netwerk.

T-Mobile komt met Unlimited 5G ready abonnement

Volgend bericht
De iPhone 12 komt beschikbaar in een nieuwe kleur en verschillende schermformaten.

Schermgroottes en nieuwe kleur gelekt van iPhone 12

Gerelateerde berichten
Total
1
Share