De Galaxy S11 camerasetup lijkt definitief te zijn.

Dit zijn de camera’s op de achterzijde van de Galaxy S11

Sinds dat wij weten dat de Galaxy S11 op komst is zien wij ook de nodige geruchten rondom de camera. In een recent gerucht werd er nog een behoorlijk verwarrende setup getoond. Dit gerucht hebben wij overgeslagen. De nieuwe informatie lijkt daarentegen wel weer een stuk betrouwbaarder.

Camera’s achterzijde Galaxy S11

In de bijgevoegde foto in dit bericht zien wij een close-up van de camerasetup. Aan de linkerzijde zijn de belangrijkste camera’s geplaatst. De middelste lens is de al veel besproken 108 megapixels camera. Daaronder is de periscooplens geplaatst voor 5x optische zoom. De bovenste lens in dit rijtje is de ultrabreedhoeklens.

De lens die aan de rechterzijde nog zichtbaar is zal vermoedelijk de ToF sensor zijn. Daaronder zien wij dan nog een LED-flitser terug.

Unieke features

Vooral op het gebied van het camerawerk moet de Galaxy S11 de concurrentie wegblazen. De standaard 108 megapixels camera levert hier uiteraard een belangrijke bijdrage in. Wij moeten niet vergeten dat ook de 5x optische zoom uitzonderlijk is. Vermoedelijk zal Samsung de Galaxy S11 softwarematig nog wat kietelen om de zoomfunctie verder te verbeteren.

De Galaxy S11 zal volgens geruchten de eerste smartphone worden die beelden in een 8K-resolutie kan opnemen. Deze vermoedens worden verder ondersteunt door de lenzen die reeds aanwezig zijn. In eerder getoonde broncode werd gesproken over de ondersteuning hiervan.

Android 11 videoformaat

Wellicht ben je er wel eens tegen aan gelopen. Binnen de huidige versies van Android geldt er een maximaal limiet van 4 GB voor een video. Wanneer je een video in 4K-resolutie opneemt betekent dit dat er maximaal 12 minuten video opgenomen kan worden. Bij een resolutie van 8K, wat bij de Galaxy S11 dus mogelijk wordt, zullen de video’s nog korter zijn. Volgens laatste berichten werkt Google aan het opheffen van dit limiet binnen Android 11.

Dit is natuurlijk goed nieuws, maar Android 11 komt wel te laat voor de Galaxy S11. We weten dus vrijwel zeker dat Samsung deze smartphone spoedig een update zal geven naar Android 11 wanneer dit beschikbaar is. Al is het maar om het limiet voor video’s op te heffen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.