Details over de Galaxy S22 stromen nu al binnen.

Dit is wat de Samsung Galaxy S22 gaat kosten

Het laatste dat we hoorden over de prijsintenties van Samsung met de Galaxy S22-serie , zouden niet verschillen van de lanceringsprijzen van de S21-lijn , ook al zouden we een nieuw ontwerp en krachtigere componenten hebben. Samsung is echter misschien van gedachten veranderd, nadat het in productieproblemen kwam met de nieuwe Exynos 2200- processor en gezien de algemene tijden van chiptekorten waarin we leven.

Prijsverschillen Galaxy S22

Tipster Gallox beweert dat we tot € 100,- in prijsverschillen van de Galaxy S22-lijn kunnen zien, en het hoogste prijsverschil zou naar de Galaxy S22 Ultra gaan:

  • Samsung Galaxy S22 lanceringsprijs: € 849
  • Samsung Galaxy S22+ lanceringsprijs: €1049
  • Samsung Galaxy S22 Ultra lanceringsprijs: € 1299

Houd er rekening mee dat de bron ook adviseert dat dit prijzen zijn voor 256 GB-modellen, aangezien Samsung zich naar verluidt voorbereidt om de basisopslag van de Galaxy S22-lijnleden vanaf het begin te verdubbelen. Dit zal zijn telefoons nog verder onderscheiden van de iPhone 13- serie van Apple, die begint met 128 GB basisopslag. 

Pandemie

Het heeft er alle schijn van dat Samsung noodgedwongen de prijzen moet opschroeven. De wereldwijde tekorten bij de chipfabrikanten drijven de prijzen van de chips op. Hierdoor moet Samsung onder aan de streep meer afrekenen voor dezelfde chip. De Galaxy S22 lijkt in de basis dus enkel verbeterd te zijn en hierdoor kan de enorme prijsstijging niet direct verklaard worden. Enkel de chiptekorten kunnen deze enorme prijsstijging wel weer verantwoorden.

Vooralsnog zullen wij alles nog even moeten afwachten. Vermoedelijk weten wij dit in de loop van januari definitief.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1163

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.