Dit is nieuw in iOS 12

Vanavond heeft Apple zijn plannen kenbaar gemaakt voor iOS 12. Ditmaal gaat het voornamelijk om verbeteringen en wat kleine toevoegingen. Toch waren de spanningen erg hoog aangezien Apple met iOS 12 de concurrentie weer voor moet blijven. Apple moet dus innovatief blijven om nog serieus genomen te worden. Een lastige taak voor het bedrijf. Toch is het ze weer gelukt.

Vanavond heeft Apple zijn plannen kenbaar gemaakt voor iOS 12. Ditmaal gaat het voornamelijk om verbeteringen en wat kleine toevoegingen. Toch waren de spanningen erg hoog aangezien Apple met iOS 12 de concurrentie weer voor moet blijven. Apple moet dus innovatief blijven om nog serieus genomen te worden. Een lastige taak voor het bedrijf. Toch is het ze weer gelukt.

Siri

Sinds 2011 zijn alle iPhone’s uitgerust met het zogenoemde Siri. Het is de slimme en persoonlijke assistent op elke iPhone. De ontwikkeling van Siri is de afgelopen periode echter stil komen te liggen. Juist bedrijf zoals Google (Google Assistent) en Amazon (Amazon Alexa) hebben de ontwikkeling juist versneld. Dat Siri hiermee dus achter kwam te liggen op vernieuwing en mogelijkheden is Apple gelukkig ook opgevallen. Voor de ontwikkeling van Siri heeft Apple John Giannandrea aangesteld. Hij was al eerder hoofd van ontwikkeling bij Google voor AI en is dus de perfecte kandidaat. Zijn aanstelling is pas sinds kort, dus veel zaken moeten nog uitgerold worden. Siri heeft in ieder geval verbetering op het gebied van stemherkenning en zal verder geïntegreerd worden met andere applicaties. Zo kun je een shortcut maken binnen Siri om applicaties snel op te starten of om deze direct iets te laten doen door middel van een stemcommando.

AR

Met iOS 12 zet Apple hoog in op AR. Hiervoor heeft Apple de handen ineengeslagen met het designteam van Pixar. Er is een nieuw bestandsformaat ontwikkelt voor het maken en delen van AR objecten. Ook Adobe ondersteunt inmiddels het nieuwe formaat en in Photoshop is dit inmiddels te gebruiken. Om AR nog wat extra dimensie te geven heeft Apple een app ontwikkelt genaamd Measure. Hiermee kunnen objecten binnen de app direct gemeten worden. Het werkt heel eenvoudig, trek een lijn van de ene naar de andere kant van het object. De applicatie doet het overige werk en geeft de maten op. De applicatie herkent automatisch vormen en het kan zelfs vanaf een foto gemeten worden.

App Store

Op het gebied van de App Store zal er ook het nodige wijzigen. Als gebruiker merken wij hier weinig van, maar gebruikers van een MacOS kunnen wel degelijk verschil gaan merken. De app-winkel voor de Mac is op dit moment erg mager en staat in scheel contrast met de twee miljoen applicaties in de App Store. Het wordt binnenkort mogelijk voor ontwikkelaars om een applicatie of game te maken die voor beide systemen geschikt zal zijn. Erg vernieuwd is het niet aangezien Microsoft als Google al op deze manier werken. Voor de echte Apple fan is dit uiteraard wel goed nieuws.

Digital Health

Een nieuwe functie binnen iOS 12 is “Digital Health”. Hiermee kunnen gebruikers exact zien hoeveel uur ze per dag bezig zijn met hun iPhone en welke applicaties dan het meest gebruikt worden. De ‘do-not-disturb’ modus moet dan een mooie aanvulling zijn om notificaties tijdelijk uit te schakelen. Op deze manier kom je tot rust en neemt het gebruik van de smartphone niet de overhand. Deze notificaties kunnen na een bepaalde tijd weer automatisch binnenkomen. Ouders met kinderen kunnen nu ook met een gerust hart de smartphone even geven. Je kunt zelf instellen welke apps veilig zijn en zelfs welke maximale tijd er voor een applicatie staat om te gebruiken.

Updaten & snelheid

Het updaten naar iOS 12 is makkelijk en gaat net als alle andere voorgaande versies. Alle apparaten die geschikt waren voor iOS 11 zullen nu ook iOS 12 ondersteunen. Zo ook, als voorbeeld, de iPhone 5S. Hiermee wil Apple waarschijnlijk de buggy iOS 11 snel weg hebben en hun bestaande gebruikers de kans geven om een stabiele versie van het besturingssysteem te installeren. Wie er voor kiest om de update naar iOS 12 te installeren kan in ieder geval rekenen op meer snelheid binnen de software en dus reageert het besturingssysteem ook sneller. De keyboard van de iPhone 6S laadt bijvoorbeeld 50% sneller en de camera-applicatie laadt tot wel 70% sneller.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Bij de TENAA is de Mi A2 Lite opgedoken. Het is de uitgeklede versie van de Mi A2 die ook later dit jaar nog geïntroduceerd zal worden. Dit laatste model moet de Mi A1 gaan vervangen, maar nu wordt de opvolger dus ook nog bijgestaan door de Mi A2 Lite. Zoals de naam doet vermoeden zal hij wat lagere specificaties hebben.

Xiaomi Mi A2 Lite gespot

Volgend bericht
Vandaag heeft Lenovo de Z5 gepresenteerd en wellicht wel de meest teleurstellende smartphone van dit moment. De Z5 werd met veel bombarie in aankondigingen gepresenteerd alsmede enkele teasers. Niets hiervan blijkt waar te zijn. We kunnen rustig stellen dat de Lenovo Z5 gewoon een doorsnee smartphone is en daarom is de teleurstelling des te groter. Alle beloften en uitspraken vanuit Lenovo waren in onze ogen een luchtkasteel.

Uiterst teleurstellende Lenovo Z5 gelanceerd

Gerelateerde berichten
Total
2
Share