Vodafone Duitsland heeft de datum van 22 mei gereserveerd voor de lancering van de Google Pixel 4a.

Dit is de nieuwe lanceerdatum voor de Google Pixel 4a

Officieel zou de Google Pixel 4a gisteren gelanceerd worden. Zoals je het inmiddels merkt is dat niet gebeurd. Het coronavirus speelt de lancering van de smartphone enorm parten. Hierdoor zien wij een enorme vertraging in de lancering van het model. Volgens insiders heeft het bedrijf inmiddels wel een nieuwe datum geprikt om de smartphone alsnog te presenteren. 

Enorme vertraging

Het is gerust een ‘understatement’ te noemen dat de Pixel 4a een vertraging heeft opgelopen. Goed geïnformeerde bronnen weten inmiddels wel te melden dat Google een nieuwe datum heeft gepland voor de lancering van de smartphone. De datum zou nu vast staan op maandag 13 juli. Deze nieuwe datum bevestigd onze eerdere vermoedens dat de Pixel 4a serieuze vertraging heeft opgelopen. Het was aanvankelijk de bedoeling dat het model gisteren gelanceerd zou worden.

Het heeft er alle schijn van dat het coronavirus op 13 juli al vertrokken is. Alhoewel Google zelf verder niet inhoudelijk in gaat op deze datum mogen wij gerust aannemen dat het een online evenement zal zijn.

Kleuren Pixel 4a

De nieuwe Pixel 4a zal, zoals verwacht, in eerste instantie op de Amerikaanse markt verkocht worden. De kleur ‘Just Black’ zal voor Amerikaanse klanten per 6 augustus beschikbaar zijn. Er komt naast deze zwarte versie ook nog de kleur ‘Barely Blue’. Voor deze unieke kleur moet je wat meer geduld hebben. Deze kleur zal niet voor 1 oktober beschikbaar zijn volgens de verschillende bronnen. Deze speciale kleur heeft een grotere vertraging opgelopen door ‘de huidige omstandigheden’.

Is hij nu te laat?

Je kunt nu de juiste vraag gaan stellen of de Pixel 4a niet wat te laat komt. De Pixel 5 lijkt immers aanstaande te zijn. Het is echter de verwachting dat deze smartphone ook een forse vertraging heeft opgelopen in de ontwikkeling en de productie van componenten. Met de verschuiving in de tijdspanne is er dan wellicht nog genoeg tijd voor de Pixel 4a om een kleine succes te boeken.

In Nederland kunnen wij de Pixel-smartphone’s niet direct kopen van Google. Sterker nog, de modellen worden in Nederland officieel niet verkocht door de fabrikant. Er zijn echter verschillende partijen die deze smartphones alsnog aanbieden. De Pixel 4a zal hier ongetwijfeld aan toegevoegd worden, maar het is de vraag wanneer dit daadwerkelijk zal gebeuren. Het zal ons niet verbazen als de eerste zwarte exemplaren pas in oktober de Nederlandse winkels weten te bereiken. Op dat moment is het wellicht wel weer te laat wanneer je de Nederlandse consument nog wenst te bedienen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.