Deze smartphone krijgen een update naar Android 9.0 Pie

Vorige week heeft Google Android 9.0 Pie gelanceerd. Al eerder werd duidelijk welke smartphones, buiten de Pixel-smartphones van Google, een update kunnen gaan verwachten naar deze nieuwste versie. Inmiddels hebben verschillende fabrikanten kenbaar gemaakt welke modellen de update kunnen gaan verwachten. 

Vorige week heeft Google Android 9.0 Pie gelanceerd. Al eerder werd duidelijk welke smartphones, buiten de Pixel-smartphones van Google, een update kunnen gaan verwachten naar deze nieuwste versie. Inmiddels hebben verschillende fabrikanten kenbaar gemaakt welke modellen de update kunnen gaan verwachten. 

Sony

Sony maakt er goed werk van en het is vermoedelijk de eerste fabrikant die de updates werkelijk gaat doorvoeren. De uitrol moet volgens de fabrikant in september al gaan beginnen en de laatste modellen zullen uiterlijk in november de update aangeboden krijgen. Hiermee heeft Sony hun huidige assortiment dit jaar nog de update gegeven. Het gaat hierbij om de volgende zes modellen binnen het assortiment van Sony: Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, and Xperia XZ Premium.

HTC en Huawei

In een persbericht heeft HTC aangegeven dat vier modellen de upgrade naar Android 9.0 Pie kunnen verwachten. Het gaat hierbij om het vlaggenschip van vorig en het huidige vlaggenschip. Vanuit HTC kun je dus een update verwachten op de HTC U11, U11+, U11 Life en de U12+. Op welke termijn deze update beschikbaar komt is nog niet bekend. Wij hebben zelf het vermoeden dat de eerste updates eind oktober / begin november beschikbaar zullen komen op deze modellen.

Bij Huawei is er eigenlijk nog geen tijdspanne bekend wanneer de updates zullen volgen. Volgens bronnen is de fabrikant nog druk bezig met het testen van Android 9.0 Pie op hun bestaande modellen. Dit doet ons vermoeden dat de update nog wel even op zich laat wachten. Wel kunnen wij rekenen op een upgrade naar deze versie op de Mate 10 Pro, P20, Honor 10 en de Honor V10. Deze modellen zullen naar verluidt momenteel intern getest worden. Een beta-versie is helaas niet beschikbaar gesteld door de fabrikant waardoor de testfase normaal gezien wat langer duurt.

Samsung

Vanuit Samsung is er helaas nog weinig bekend over updates naar Android 9.0 Pie. Recentelijk kondigde de fabrikant wel aan dat enkele mid-range smartphones een update krijgen naar Android 8.0 Oreo. Wij verwachten dat de fabrikant niet al te lang zal wachten met de update naar de nieuwste versie voor hun bestaande vlaggenschepen. Een update op de Galaxy S8 en Galaxy S9 zal er dus zeker komen, maar op welke termijn is helaas niet bekend. Uiteraard zullen wij direct melden wanneer wij hier meer over kunnen vertellen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Gisteren is de Galaxy Note 9 officieel gelanceerd en vandaag zijn dan ook de pre-orders van start gegaan. Inmiddels is op verschillende websites de Galaxy Note 9 al terug te vinden. Vanuit Samsung Nederland geldt er nu ook een actie op de oude smartphone wanneer je deze inruilt. Hiermee wil de fabrikant de verkoop van de Galaxy Note 9 extra stimuleren.

Galaxy Note 9 pre-orders gestart

Volgend bericht
Recentelijk hebben wij al eens bericht over de komst van de goedkopere KEY2 LE. Het model moet naast de KEY2 op de markt worden gebracht en zal enkel op het gebied van hardware wat moeten gaan inleveren. Vandaag doken er specificaties op van deze KEY2 LE en hierdoor krijgen wij een goede indruk wat dit nieuwe model ons te bieden heeft. 

BlackBerry KEY2 LE specificaties gelekt

Gerelateerde berichten
Total
22
Share