Deze Samsung en Sony smartphones krijgen Android 10

Lijst met smartphones van Sony en Samsung voor een update naar Android 10 gelekt.

Al eerder werd het duidelijk welke smartphones van Nokia een update naar Android 10 kunnen verwachten. Inmiddels is het nu ook duidelijk geworden welke Samsung en Sony smartphones deze update krijgen. Bij Samsung heeft de fabrikant zelf de lijst vrijgegeven. Bij Sony is het vooralsnog een lijst vanuit een Japanse telecomprovider.

Samsung

Als wij de lijst van Samsung in het kort kunnen samenvatten zien wij in ieder geval alle smartphones terug die in 2019 zijn gelanceerd. Ook de goedkopere Galaxy M-serie en Galaxy A-serie kunnen gewoon rekenen op deze update. Op de lijst zien wij daarnaast nog de Galaxy S9 en de Galaxy Note 9 terug.

De complete Galaxy S8-serie inclusief de Note zullen helaas de update niet meer ontvangen. Dit laatste is overigens niet vreemd. De fabrikant geeft vaker aan dat grote updates voor twee jaar worden ondersteunt. Hierna zullen grote updates niet meer worden doorgevoerd. Al eerder was dus wel het voorzichtige vermoeden dat deze serie de update niet meer zou krijgen.

Het is onbekend wanneer Samsung de updates wil uitrollen. De lijst maakt hier helaas nog geen melding over. Dat de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10 als eerste Android 10 kunnen verwachten staat wel vast. In welke volgorde hierna de uitrol zal plaatsvinden moeten we nog even afwachten.

Sony

Vanuit de Japanse telecomprovider DoCoMo is een lijst met Sony smartphones vrijgeven die een update naar Android 10 kunnen verwachten. De lijst is zeer globaal en ook niet elke smartphone staat er op vermeld. In het kort gezegd lijkt elke smartphone van begin 2018 of later veilig te zijn voor een update naar Android 10.

De lijst kan wat verwarrend werken. Zo wordt op de lijst de Xperia Ace vermeld. Dit was echter een exclusief model voor DoCoMo. De smartphone is bij ons beter bekend als de Xperia XZ4 Compact. Opvallende afwezigen zijn onder andere de Xperia XZ1 en de XZ1 Compact. Deze smartphones waren echter eind 2017 gelanceerd met Android 8. Het is dus niet verrassend dat deze smartphones de update niet meer zullen krijgen.

Opmerkelijk genoeg missen wij op de lijst de Xperia 10 en de Xperia 10 Plus. Deze smartphones zijn echter nooit verkocht door de provider en het is dus logisch als de provider hier verder geen melding van maakt. Wij verwachten echter wel dat ook deze twee modellen de update gewoon zullen krijgen. De officiële bevestiging vanuit Sony hierover zal echter nog volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Op 13 november zal Motorola hun opvouwbare RAZR voor het eerst tonen.

Motorola RAZR wordt mogelijk op 13 november gelanceerd

Volgend bericht
De Huawei P40 Pro komt mogelijk met Android en Harmony OS.

Huawei P40 Pro komt mogelijk met Android 10 en Harmony OS

Gerelateerde berichten
Total
30
Share