Deze Nokia’s kunnen een update naar Android 10 verwachten

Nokia roadmap voor Android 10

De komst van Android 10 nadert. Nokia heeft vandaag als eerste fabrikant aangegeven welke toestellen de update kunnen verwachten en wanneer. De officiële roadmap kan verschillen per land en hier kunnen wij Nokia dus niet op vastzetten. Doorgaans scheelt het slechts een of twee maanden met de roadmap als wij puur naar Nederland kijken en dit zal ook voor Nokia gelden.

Roadmap Android 10

Het presenteren van een roadmap brengt natuurlijk altijd wat risico’s met zich mee. Sommige gebruikers houden zich strak aan het schema wat de fabrikant publiceert. Een stevige noot onder het artikel wordt dan vaak vergeten. De roadmap geeft enkel een impressie wanneer je de update naar Android 10 ongeveer kunt gaan verwachten. De smartphonefabrikant mag uiteraard deze roadmap aan de kant schuiven als er zich problemen voor doen met het updaten van een bepaald model. Vooralsnog gaan wij hier niet van uit. In het verleden hebben sommige fabrikanten zich totaal niet gehouden aan een roadmap en kwamen ze ruim een half jaar later met een update. De fabrikant is hier over het algemeen wel goed in en brengt regelmatig updates uit binnen de gestelde termijn.

Eerste updates eind dit jaar

De eerste smartphones kunnen hun update naar Android 10 eind dit jaar al verwachten. Wij verwachten zelf dat de fabrikant ergens in november de update zal gaan uitrollen. Het gaat hier dan om de Nokia 7.1, 8.1 en de Nokia 9 PureView. Na deze eerste drie smartphones zullen spoedig weer een aantal volgen die waarschijnlijk in januari 2020 hun update kunnen verwachten. Het gaat dan om de Nokia 6.1, 6.1 Plus en de 7 Plus.

2020

In 2020 zullen overige modellen de update kunnen gaan verwachten. In het eerste kwartaal van 2020 gaat het om de Nokia 2.2, 3.1 Plus, 3.2 en 4.2. Aan het einde van dit eerste kwartaal zullen dan ook de Nokia 1 Plus, 5.1 Plus en de 8 Sirocco. De laatste modellen kunnen halverwege in het tweede kwartaal hun update gaan verwachten. Het gaat hier dan om de Nokia 1, 2.1, 3.1 en de 5.1.

Een grote afwezige op deze lijst is de Nokia 8. Op Twitter regent het dan ook klachten van gebruikers van deze smartphone. Eerder gaf de fabrikant aan dat er gewoon nog updates plaatsvinden in 2020, maar toen sprak de fabrikant niet over een update naar Android 10. Vermoedelijk refereerde Nokia destijds naar beveiligingsupdates of kritieke updates binnen het bestaande besturingssysteem. De misvatting is hierin onmiskenbaar en menig gebruiker klaagt nu over deze wijze van communiceren. Of de Nokia 8 alsnog wordt toegevoegd aan de lijst met toestellen die een update kunnen verwachten lijkt wel klein te zijn.

1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Schetsen tonen vermoedelijk de OnePlus 7T

Schetsen van de OnePlus 7T duiken op

Volgend bericht
Samsung Galaxy A50s

Samsung lanceert de Galaxy A30s en de A50s

Gerelateerde berichten
Total
4
Share