Deze bestaande Nokia smartphones krijgen Android 11.

Deze Nokia toestellen krijgen Android 11

Android 11 is recentelijk uitgerold en veel fabrikanten maken zich klaar voor de update van bestaande toestellen. Nokia heeft besloten om een lijst vrij te geven met toestellen die deze update kunnen verwachten. De eerste modellen worden mogelijk dit jaar al voorzien van hun deze update.

Roadmap

Nokia gebruikt voor de uitrol van Android 11 een zogenoemde roadmap. Op dit schema geeft de fabrikant precies aan wanneer de update beschikbaar gesteld zal worden en voor welk toestel. Als jouw smartphone hier dus niet tussen staat zal deze dus de update niet meer ontvangen. Al eerder lekte de informatie naar buiten, maar het was toen nog onduidelijk of deze roadmap wel klopte. Inmiddels lijkt het dus te kloppen en delen wij de informatie graag met jullie.

Android 11 update

In de onderstaande lijst staan alle modellen die de update naar Android 11 kunnen verwachten. Daarnaast wordt er een globale planning genoemd wanneer deze update beschikbaar komt. Per land en provider kan het nog verschillen. Het is dus goed mogelijk dat in Nederland de update iets later uitgerold wordt.

Eind Q4 2020 – begin Q1 2021

Q1 2021

Eind Q1 2021 – begin Q2 2021

  • Nokia 3.2
  • Nokia 7.2
  • Nokia 6.2

Q2 2021

  • Nokia 1 Plus
  • Nokia 9 PureView

Wat je kunt opmerken uit de bovenstaande lijst is dat oudere modellen later voorzien zullen worden van deze update. Kijk maar eens naar de Nokia 9 PureView. Deze stelling geldt echter niet helemaal, want de Nokia 8.1 en Nokia 4.2 kunnen de update juist wel spoedig verwachten. Een heldere lijn lijkt hierin dus niet getrokken te worden.

Een saillant detail uit de bovenstaande lijst is dat Nokia zelf de roadmap weer offline heeft gehaald. Mogelijk zijn de planning alweer gewijzigd. Het lijkt ons echter niet dat de genoemde modellen nog zullen wijzigen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.