Galaxy Fold 2

Details over scherm Samsung Galaxy Fold 2 gelekt

Op Twitter verschenen verschillende details over de Samsung Galaxy Fold 2. In een reeks tweets deelt Ross Young, oprichter van analistenbedrijf DisplaySearch, vooral specificaties over de AMOLED schermen.

Toch geen frontcamera onder het scherm

Een van de zaken die uitlekte, is de afmeting van het het hoofdscherm. Dit AMOLED-scherm heeft een diagonaal van 7,59 inch en een resolutie van 2213 x 1689 pixels. De verversingssnelheid is 120 Hz, net als bij de Galaxy S20. Eerdere geruchten vertelden dat de Galaxy Fold 2 een frontcamera zou krijgen die onder het scherm ligt. Dat wordt nu tegengesproken. Het toestel zou een camera krijgen in het hoofdscherm, met de ‘standaard’ ronde uitsparing. Overigens was het volgens Young wel de bedoeling om de frontcamera onder het scherm te plaatsen. De techniek zou echter nog niet klaar zijn geweest. Het is nu afwachten welke fabrikant de techniek eerst klaar heeft, aangezien er al meerdere prototypes (van verschillende fabrikanten) met zo’n camera werden getoond.

Galaxy Fold 2 krijgt groter scherm

Het scherm aan de buitenkant wordt een stuk groter dan bij de eerste Galaxy Fold: het heeft een diagonaal van 6,23 inch, tegenover 4,6 inch bij de eerste Fold. De resolutie is 2267 x 819 pixels. De verversingssnelheid van dit scherm is 60 Hz. Ook hier zit de camera in een ronde uitsparing in het scherm. Net als bij de Z Flip krijgt de Fold 2 ultra dun glas, oftewel UTG. Waarschijnlijk gaat hierover nog een beschermlaag van plastic.

Volgende week meer informatie?

Verder gaf Young niet veel details vrij over de Fold 2. Hij bevestigde alleen nog dat het toestel inderdaad een S-Pen krijgt. En hij gaf aan volgende week met informatie over de camera’s en prijs van de smartphone te komen.

Er wordt verwacht dat Samsung de Galaxy Fold 2 op 2 augustus onthult. Daarnaast durft men te voorspellen dat het toestel een andere naam krijgt. Samsung maakte namelijk duidelijk dat alle foldables deel gaan uitmaken van de Z-serie.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.