De Motorola Moto G9 Plus staat op de vooravond van lancering.

Details over de Motorola Moto G9 Plus lekken langzaam

Motorola houdt de vaart er goed in als het gaat om nieuwe smartphones. Ditmaal verwachten wij binnen enkele weken de Moto G9 Plus. De smartphone heeft inmiddels verschillende testen doorstaan waaronder bij het Duitse TUV en nu ook bij het Amerikaanse FCC. Dit betekent dat de lancering van het model aanstaande is. 

Goed onder de radar

Normaal gesproken kunnen smartphone niet erg goed verborgen gehouden worden. Motorola heeft hier helemaal een handje van en ruimschoots voor lancering hebben wij grotendeels de details al op papier. Ditzelfde geldt nu eigenlijk ook voor de Moto G9 Plus. Deze smartphone zal ons bij lancering in zekere zin niet meer verrassen. De werkelijke foto’s ontbreken nog, maar dit is slechts een kwestie van tijd. Het is juist dit laatste waar we dan eerder van opkijken. De fabrikant heeft de Moto G9 Plus verrassend goed nog onder de radar weten te houden.

Details Moto G9 Plus

Wanneer een smartphone bij een keuringsinstantie wordt neergelegd komen de resultaten online te staan. Dit is inherent aan de vereisten. Hierdoor komen soms ook wat specificaties bloot te liggen. Zo was het al eerder duidelijk dat het model onder meer de beschikking krijgt over een 4700 mAh en wordt 30W snelladen ondersteunt. Deze details konden wij opmerken vanuit de Duitse TUV.

Bij de FCC zijn ze ruimer met het openbaar maken van details. Bij deze keuringsinstantie heeft de Moto G9 Plus zijn keuring doorstaan waardoor er nu wat extra gegevens blootliggen. De informatie over de accu lijkt wel vrij zeker te zijn. De Amerikanen noteren deze capaciteit ook in hun rapport. Standaard andere zaken mogen uiteraard niet ontbreken zoals WiFi, NFC en Bluetooth.

Prijs en lancering

Er is op dit moment nog geen woord gesproken over de lancering van het model. Het is echter de verwachting dat dit niet lang zal duren. De smartphone heeft inmiddels alle keuringsinstanties bezocht. Dit is dan ook vaak het teken dat de Moto G9 Plus vlak voor zijn lancering staat. Een Spaanse website wist al eens kortstondig de prijs te vermelden van het model. Volgens deze retailer komt de prijs uit op € 279,- met 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Het is onbekende of er nog meer variatie zal komen.

Dat het model kortstondig op de website van een Spaanse retailer stond is voor ons een goed teken. Dat betekent dat de smartphone vrijwel zeker ook in Nederland weer beschikbaar zal komen. Wij hadden dit echter ook wel verwacht, want het wordt het eerste model die de Moto G8-serie zal opvolgen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.