Meer details bekend over de Honor V30 en V30 Pro

Details over de Honor V30 en V30 Pro lekken uit

Vandaag zijn er nieuwe details gelekt over de Honor V30 en V30 Pro. Met de informatie de nu voor handen is kan deze smartphone zomaar de Mate 30 verslaan. De informatie is gelekt via het social media platform Weibo. Hier zijn enkele foto’s geplaatst waar ook de bekende vierkante camerasetup op terug te zien is.

Verschillen

Er zullen kleine verschillen zijn tussen de V30 en V30 Pro. Zo wordt de V30 geleverd met een enkele uitsparing in het scherm. Daarnaast is er gekozen voor een LCD-scherm. Bij de V30 Pro zijn er twee uitsparingen terug te vinden en beschikt deze smartphone over een OLED-scherm. Aan de achterzijde zien wij dan het andere verschil terugkomen. Zo wordt de goedkopere V30 geleverd met een triple-camera terwijl zijn duurdere broer over een viertal camera’s beschikt aan de achterzijde. Het is duidelijk dat Honor kiest voor een 40 megapixels camera aan de achterzijde. Welke andere lenzen hun weg gaan vinden in deze nieuwe serie is verder nog onduidelijk.

Rekenkracht

Beide smartphones kunnen rekenen op de nieuwe Kirin 990 chipset. Deze chipset wordt volgens een nieuw procedé geproduceerd. Het uiteindelijke resultaat is dat deze chipset een hogere kloksnelheid behaalt en behaalt de chipset ook op grafisch niveau hogere scores. De V30 Pro krijgt echter wel de beschikking over de Kirin 990 5G. Enkel deze smartphone zal dus ook 5G-ondersteuning aanbieden.

Accu en laden

De V30 Pro krijgt in dit opzicht ook weer de nodige extra’s ten opzichte van zijn goedkopere broer. Zo krijgt dit model de beschikking over een 4200 mAh accu, 40W snellader en 15W draadloos laden. Deze laatste functie vervalt op de ‘reguliere’ V30. Je hebt daarnaast op dit goedkopere model de beschikking over een 4000 mAh accu en een 22.5W snellader.

Lancering

Volgens bronnen moeten beide modellen nog deze maand gelanceerd worden. Met de huidige status is het goed mogelijk dat ook deze smartphones zonder Android services beschikbaar zullen komen. Het is dus goed mogelijk dat de V30 en V30 Pro uiteindelijk niet naar Nederland komen vanwege dit handelsverbod. Bij de werkelijke lancering zal hier meer duidelijk in komen als Honor hier überhaupt over wil spreken. Vooralsnog lijkt het er op dat ook deze modellen vooral op eigen grond verkocht zullen worden, tenzij de Amerikaanse sancties worden opgeheven bij het moederbedrijf Huawei.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.