Details over de Honor 9X lekken uit

Al eerder hebben wij bericht over de komst van de Honor 9X. Tot dusver was er nog weinig bekend over de nieuwe smartphone en moesten wij het doen met zeer minimale bronnen die ook nog eens niet aansloten op elkaar. Vandaag zijn er specificaties en beelden naar buiten gebracht die direct een goede kijk geven op de smartphone.

Verschillen

Er zullen een tweetal versies op de markt gaan komen. Wij hebben het hier dan over de Honor 9X en de Honor 9X Pro. Onderling zijn er uiteraard dan ook verschillen op te merken al zijn deze wel minimaal. De nieuwe 9X Pro wordt geleverd met een drietal camera’s aan de achterzijde, terwijl de 9X over een tweetal camera’s gaat beschikken. Zoals bij meer fabrikanten is de Pro-versie ook de grootste van het tweetal. Dit is niet anders bij Honor. De 9X wordt in dit geval dus het kleine broertje. Er is ook een klein vermoeden dat de glanzende afwerking op de achterzijde van de smartphone enkel beschikbaar komt voor de 9X Pro. Een dergelijke afwerking zagen wij al eens eerder terug op de Honor 20 en dat maakt de smartphone direct een stuk luxer.

Hardware

De hoofdcamera op beide smartphones zal een 48 megapixels camera zijn. Beide smartphones zullen daarnaast de beschikking gaan krijgen over een dieptesensor die een maximale resolutie heeft van 2 megapixels. Als je ook foto’s wilt maken met een ultrabreedhoeklens moet je direct de Honor 9X Pro nemen. Deze beschikt over deze derde lens met een maximale resolutie van 8 megapixels.

De 9X Pro gaat de beschikking krijgen over een 6.59 inch touchscreen in Full HD+ resolutie. De 9X zal qua resolutie niet afwijken, maar qua schermgrootte wel. Wat de exacte schermgrootte van dit model is is helaas nog niet bekend. Beide smartphones zullen worden voorzien van een 3900 mAh accu en de Kinir 810-chipset.

Varianten

Het instapmodel van de 9X zal beschikbaar komen met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Bij de 9X Pro wordt hier uiteraard nog wat extra’s gedaan en kun je dus rekenen op 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Zeker niet gek voor smartphones die als budgetvriendelijk worden aangemerkt. Op 23 juli zullen beide smartphones in China het daglicht zien. Wanneer de werkelijke verkoop van start gaat in Europa is nog niet duidelijk. Hier zal helaas nog wel enkele weken tussen zitten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.